Laat je rondleiden in provinciehuis Paviljoen Welgelegen

0

Wie altijd al de statige buitenplaats Welgelegen heeft willen bezoeken, heeft vrijdag 24 mei een unieke kans. Dan organiseert de provincie Noord-Holland de hele dag gratis rondleidingen. Bezoekers kunnen dan op plekken komen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.

Ontdekkingstocht door verleden
De rondleiders nemen bezoekers mee in de bewogen geschiedenis van het bijzondere pand. Waarom koos bankier Henry Hope bijvoorbeeld voor deze plek? En waar sliepen koning Lodewijk Napoleon en Wilhelmina van Pruisen, de moeder van koning Willem I? Uiteraard staan ze ook stil bij de huidige functie van het gebouw: het is de zetel van het provinciebestuur van Noord-Holland.

Aanmelden
De rondleidingen duren anderhalf uur en starten om 11.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Meelopen kan uitsluitend na aanmelding vooraf op www.noord-holland.nl/rondleidingmei2019.

Paviljoen Welgelegen
Welgelegen werd aan het eind van de 18e eeuw gebouw door Henry Hope, een Amsterdamse bankier. Het paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels en wandtapijten die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Ook is er kunst te zien, zowel binnen als in de tuin.

Meer informatie staat op www.noord-holland.nl/welgelegen.
Paviljoen Welgelegen: Dreef 3, Haarlem.

- Advertentie -
Vorig artikelFrans Hals Museum en Kennemerhart zetten zich in voor kwetsbare ouderen
Volgend artikelJeugdfonds Sport en Cultuur voor de derde maal het goede doel van de TEVA Halve van Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.