Nerds! met Emilio Guzman en Thijs van Domburg

0

Op zondag 26 mei om 16:00 uur (inloop 15:30 uur) zijn Emilio Guzman en Thijs van Domburg te gast bij de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). Zij gaan in gesprek met journaliste Annemieke Windt over hun boek Nerds!

De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 10,-. Bestel je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. In samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem, die deze middag de boekverkoop verzorgt.

Nerds!
Met vaart, humor en kennis van zaken laten Guzman en Van Domburg in hun boek Nerds! zien dat nerd-zijn niets is om je voor te schamen en geven ze antwoord op prangende vragen als: wie is er beter – DC of Marvel? In welke volgorde kun je Star Wars het beste kijken? En wat is nu precies het verschil tussen een strip en een comic? Het boek is geschreven voor doorgewinterde nerds, bijna-nerds, stiekeme nerds. En voor normale mensen, die de nerd beter willen leren kennen!

Emilio Guzman (1981) en Thijs van Domburg (1981) zijn nerds. Echte nerds. Gamende, strip lezende, Lord of the Rings-kijkende nerds. Eerder maakten zij samen de fantasy-comedyserie ‘In Den Gulden Draeck’, die twee seizoenen te zien was op HumorTV.

Emilio Guzman is cabaretier en op dit moment in de theaters te zien met zijn vierde avondvullende voorstelling ‘Kom dan!’. In 2010 won hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en in 2014 de Neerlands Hoop. Ook is hij als stand-up comedian regelmatig te zien in Toomler, de thuisbasis van Comedytrain, en te horen als columnist bij het wekelijkse radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’.

Thijs van Domburg is tekstschrijver en stond tot voor kort ook zelf op het podium met cabaret en stand-up. Bij het Groninger Studenten Cabaret Festival van 2002 sleepte hij de jury- en publieksprijs in de wacht. Niet veel later sloot Thijs zich aan bij Comedytrain. Eind 2009 behaalde hij de finale van het Camerettenfestival. In de daaropvolgende jaren schreef en speelde hij drie avondvullende voorstellingen en werkte hij mee aan ‘Dit was het nieuws’ en ‘Spijkers met koppen’. Sinds 2017 is hij gestopt met optreden en richt hij zich volledig op het schrijven, onder andere voor satirische programma’s als ‘Klikbeet’, ‘Makkelijk scoren’ en ‘Zondag met Lubach’.

Info
Zondag 26 mei | 16:00 – 17:30 uur | € 5,- leden / € 10,- niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32