Erik Bosgraaf opent Klaterklanken

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet maakt nieuw werk met wortels

0

Blokfluitist Erik Bosgraaf opent op zaterdag 20 juli a.s. het klassieke muziekfestival Klaterklanken op het landgoed Elswout in Overveen met een dauwtrapconcert.

Bosgraaf maakte tijdens de eerste editie van Klaterklanken in 2017 furore toen hij al improviserend duetten aanging met de fluitende vogels op het landgoed. Klaterklanken is dit jaar uitgebreid van één naar twee dagen. Klaterklanken wordt afgesloten met de 3e Elswout Symfonie, een muziekproject van het Nieuw Amsterdams Klarinetkwartet, die samen met de bezoekers van het festival, ter plekke een nieuwe compositie uitvoert met klarinetten van wortels.

Op zondag 21 juli staan 12 concertwandelingen op het programma. Het publiek wordt in kleine groepen door gidsen naar verborgen plekken geleid op het landgoed waar musici afwisselende concerten geven van ca. 10 minuten. Deze miniconcerten zijn geïnspireerd door de natuur en cultuur van Elswout. Van te voren wordt niet bekend gemaakt welke stukken er gespeeld worden. Voor families met jonge kinderen zijn er aangepaste concertwandelingen. De concertwandelingen worden dit jaar verzorgd door Diamanda La Berge Dramm (viool), het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Haarlem Voices, Ella van Poucke (cello) en Matthijs van der Moolen (baroktrombone) & Giulio Quirici (theorbe)

3e Elswoutsymfonie met wortels
In de voorgaande edities werd de afsluiter van het festival, de gratis toegankelijke Elswoutsymfonie, verzorgd door geluidskunstenaar Harry Wit (2017) en slagwerkster Tatiana Koleva (2018). Het idee om het festival af te sluiten met een compositie gemaakt door musici en publiek sloeg enorm aan. Dit jaar is het de beurt aan de leden van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet die op zaterdag 20 juli tijdens een workshop samen met het publiek 200 wortels gaan ombouwen tot volwaardige blaasinstrumenten. Op zondagmiddag 21 juli brengen de musici en het publiek rond 17.00 uur de nieuwe compositie ten gehore.

Gratis toegankelijke familievoorstelling Be Mozart
Vorig jaar op Klaterklanken speelde acteur Ton Meijer de succesvolle familievoorstelling Be Bach. Als opvolger staat het gratis toegankelijk Be Mozart op het programma van Klaterklanken (zaterdag 20 juli). Deze voorstelling ging op het laatste Oranjewoudfestival in première. Ton Meijer deelt het podium met de Haarlemse operazangeres Michelle Malinger, violist Joanna Trzcionkowska, cellist Fred Edelen en klavecimbelspeler Christina Edelen. Zij nemen het publiek mee naar het leven in 1760, de tijd en de wereld waarin Mozart leefde, de tijd dat Mozart 4 jaar oud was.

Mooiste landgoed van Nederland
Het sprookjesachtige Elswout in de nabijheid van Haarlem is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen van Nederland, gesticht in de zeventiende eeuw. Inmiddels is Elswout benoemd tot Rijksmonument en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Deze historische plek, waar natuur en cultuur samen komen, leent zich uitstekend voor culturele activiteiten, zoals Klaterklanken.

Klaterklanken
Informatie: www.klaterklanken.nl Toegangskaarten: www.theater-haarlem.nl (Be Mozart, workshop en 3e Elswoutsymfonie gratis toegankelijk, toegangskaarten niet nodig.)
Buitenplaats Elswout: Elswoutlaan 12a Overveen (nabij Haarlem)

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie