Haarlemse Blues Club: Een parel; Amerikaan Eugene ‘Hideaway’ Bridges

"Een stem als Sam Cooke; een gitaarstijl als B.B. King"

0

Op vrijdag 18 oktober vindt er een show plaats in de ‘Haarlemse Blues Club’, gesitueerd in Theater Circus Hakim. De deuren openen om 20:30 en de show begint om 21:00.

Eugene Hideaway Bridges werd in 1963 geboren in New Orleans en groeide op in Amite, Louisiana. Als vierde zoon zoon van vijf kinderen van bluesgitarist Otheneil Bridges Sr, ook wel bekend als ‘Hideaway Slim’, is het duidelijk waar zijn artiestennaam vandaan komt. Zijn moeder is van de familie Bullock, net als Anne Mae Bullock, beter bekend als Tina Turner, en Eugene heeft zijn gitaarskills van zijn vaders kant en de zangkwaliteiten van zijn moeders kant.

Al vanaf zijn vijfde zong hij gospel in Louisiana samen met zijn broers als ‘The Bridges Brothers’ en Eugene was de muzikant in de kerk die met de pastoor, Elder AA Edwards, meereisde op tournee door de staat. Op zijn 13e deed Eugene mee aan een R&B talentenshow en formeerde hij zijn eerste band: The Five Stars.

Vanaf zijn 19e toert Eugene al kriskras door de Verenigde Staten totdat hij eind jaren ’80 alleen naar Europa reisde waar hij opviel bij Big Joe Turner, o.a. bassist geweest bij B.B. King. Big Joe bood hem een plaats aan als zanger en gitarist in zijn ‘Memphis Blues Caravan’ combo, een mooie ervaring voor Bridges. Een jaar later vertrok hij om weer onder zijn eigen naam te spelen en formeerde de band die zijn naam droeg. Onder contract bij het Blueside Label nam hij diverse hits op zoals Born to be Blue, geproduceerd door Mike Vernon. Zijn live shows werden ontzettend goed ontvangen; kregen lovende recensies en leverde hem zelfs een paar awards op waaronder UK’s Blueprint Magazine Vocalist of the Year. Daarnaast won hij The Throphees France Blues ’99 Chanteur de L’annee.

In 2000 werd Eugene gecontracteerd bij Armadillo music en bracht zijn volgende album uit, Man Without A Home, die over de hele wereld gedraaid en wederom goed ontvangen werd. Bridges speelde op vele grote festivals, vaak ook als headliner, in praktisch elke staat in de VS, kriskras door Europa, Singapore, Nieuw-Zeeland en Australië. Hij liet overal een storm van goede indrukken achter.

Vele studio- en livealbums later waar Bridges ook de nodige uitstapjes heeft gemaakt, is hij nu weer terug bij zijn roots, geïnspireerd door een award die hij in ontvangst nam die hij opdroeg aan zijn vader. Blues, soul, jump, funk en gospel komen allemaal terug in de Eugene ‘Hideaway’ Bridges sound en verrast ieder publiek wereldwijd!

Eugene ‘Hideaway’ Bridges – Guitar & Vocals
Kelpie McKenzie – Bass Guitar
Pat Manske – Drums

Info
Haarlemse Blues Club
Adres: Korte Verspronckweg 7-9
Postcode: 2023 BS Haarlem
Ticketshop: https://bit.ly/2C8LsK9