Diverse bekeuringen bij verkeersveiligheidscontrole Europaweg

0

De politie heeft donderdagavond een verkeersveiligheidscontrole gehouden op de Europaweg in Haarlem. Tussen 19.00 en 22.00 uur controleerde Team Verkeer op o.a. rijden door rood, niet handsfree bellen tijdens het rijden en op overige verkeersonveilige zaken.

Vijf automobilisten die door het rode verkeerslicht reden werden hiervoor bekeurd. Twee automobilisten die met de telefoon in hun hand aan het bellen c.q. appen waren, kregen een fikse boete mee. Een persoon die gesignaleerd stond, werd eveneens aan de kant gezet door de politie.

Opvallend was, dat er weer vele fietsers onverlicht reden in Schalkwijk, en dat zij hierdoor slecht zichtbaar waren voor het overige verkeer. Al deze fietsers werden aan de kant gezet door de politie. In totaal bleken maar liefst 38 fietsers het niet zo nauw te nemen met hun eigen veiligheid.

- Advertentie -