Spaarne Gasthuis bezorgd over terugloop patiënten polikliniek en spoedeisende hulp

19

Het Spaarne Gasthuis merkt dat patiënten langer wachten om contact op te nemen met de polikliniek en de spoedeisende hulp.

Het Spaarne Gasthuis merkt dat patiënten langer wachten om contact op te nemen met de polikliniek en de spoedeisende hulp. Ivo van Schaik, voorzitter raad van bestuur: “Waarom mensen niet komen weten we niet. Het vermoeden is dat mensen bang dat zijn dat ze besmet raken met het coronavirus. Mogelijk denken ze ook dat we het te druk hebben en stellen ze het maken van een afspraak uit. Dat is niet nodig, we vinden het juist belangrijk om, ook in tijden van crisis, altijd ruimte te houden voor acute en semi-acute zorgvragen. Daarvoor hebben we dus genoeg capaciteit.

Heeft u gezondheidsklachten die niets te maken hebben met het coronavirus? Handel dan niet anders dan normaal en neem telefonisch contact op met uw zorgverlener. Vooral aan kwetsbare patiënten doen we de oproep: Stel dit niet uit! Als u te lang wacht, kan uw conditie onnodig verslechteren. Angst om in het ziekenhuis meer risico te lopen op het coronavirus is niet nodig. Patiënten met het coronavirus liggen op een afgesloten afdeling. Ook op de spoedpost worden patiënten met luchtwegklachten in een aparte ruimte ontvangen. We doen er als ziekenhuis alles aan om een veilige omgeving te creëren voor patiënten en medewerkers. Op onze website leest u hier meer over.

Meer informatie: spaarnegasthuis.nl/vragen-coronavirus.

Advertentie

19 REACTIES

 1. Lucien Zonneveld
  Precies
  Dus tegenstrijdig toch…
  Huisarts houdt je tegen want de specialisten hebben wel wat anders te doen en maken je bang want stel je voor dat….
  En een specialist zegt …
  Patiënten blijven angstig thuis maar dat hoeft niet

 2. Inge Hilbrands nou lees eerst het artikel
  en dan mijn antwoord..
  Dan begrijp je me misschien beter…

 3. Miranda Valk precie , huisartsen beslissen voor jou, terwijl de specialist je gewoon kan behandelen. Onzin van die huisarts

 4. Inge Hilbrands als je het artikel leest, zie je dat het dus dom is om niet naar een specialist te gaan, als dat nodig is. Je loopt niet zo’n iets op in het ziekenhuis.. Dat is juist de stelling van dit jaar

  • Elly Janssen nou, de specialist die dat gaat onderzoeken, komt niet op de IC hoor. Ik zou maar snel een afspraak maken. Dit is niet iets wat je moet uitstellen. Oncologen hebben niets van doen met de corona patiënten.. Maak een afspraak!!

  • Zou zo en zo morgen even contact opnemen met de huisarts/assistent..
   Er zal misschien eerst een röntgenfoto gemaakt moeten worden…aanvraag en uitslag gaat via je huisarts..
   Twijfelt de radioloog wat dat knobbeltje is dan krijg je waarschijnlijk nog een echo..
   Of je krijgt een doorverwijzing via je huisarts …
   Weet ik uit ervaring
   (Bij mij was het “gewoon” een cyste )
   Heel veel Sterkte

 5. Miranda Valk ja, hangt ervan af waarvoor je naar de specialist moet. Als het kan wachten, beter voor iedereen dat je niet naar t ziekenhuis gaat. Als het niet kan wachten word je wel in het ziekenhuis gezien. Je wilt liever niet iets oplopen, nietwaar?

 6. Dat ligt ook aan de huisarts…
  Mij werd maandag immers verteld dat er in het verband met het corona ,alleen nog spoedgevallen behandeld worden en dus niemand een doorverwijzing naar een specialisme krijgt…

 7. Hebben zij zelf veroorzaakt bel de huisartsen post eens dan hang je 30 minuten minimaal aan de lijn.

Comments are closed.