Haarlem105 verslaat corona samen met NH Nieuws en ZFM Zandvoort

Marathonuitzending, zondag 19 april 9.00 - 21.00

0

Sprankelende interviews, opmonterende optredens en heet-van-de-naald-reportages: als steunbetuiging aan alle inwoners die worstelen met de corona-crisis brengt streekomroep Haarlem105 zondag 19 april een twaalf uur durende radiomarathon. Dat gebeurt samenwerking met NH Nieuws en ZFM Zandvoort.

Erik van Muiswinkel, Dieuwertje Blok, Veldhuis en Kemper, Giel Beelen, Sue the Night, Dennis van der Geest, Mylou Frencken, Jan Lammers, Joost Swarte, Mart Smeets, Jacqueline Govaert en andere stads/regio-genoten van naam en faam nemen deel aan de uitzending. Een even prominente plaats wordt ingeruimd voor Haarlemmers en Heemstedenaren uit de wereld van zorg, welzijn en onderwijs.

Ook de burgemeesters van Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem schuiven aan. Alle gasten vertellen over de manier waarop zij het virus het hoofd bieden, en welke muziek, welke boeken, welke gedachten hen troost, steun of hoop bieden. Luisteraars krijgen de gelegenheid om in de uitzending vragen te stellen.

Medewerkers van Haarlem105, NH Nieuws en ZFM Zandvoort zijn de hele dag op straat, reizen door de regio, en rapporteren elk half uur live in de uitzending over hun bevindingen.

De presentatie is in handen van Frénk van der Linden, samen met verschillende sidekicks, onder wie Gerrie Hondius en Suzanne Groot – plus natuurlijk de vaste krachten van Haarlem105.

Van 09:00 tot 21:00 is de uitzending live te volgen via de radio op 89.9 FM, alle digitale kanalen en vanzelfsprekend via Haarlem105.nl. Ook ZFM Zandvoort zendt de marathon live uit, via 106.9 FM. Bovendien is de gehele radio-uitzending live te bekijken (in onze streek én de rest van de wereld) via het televisiekanaal van Haarlem105. Dit wordt verzorgd door NH Nieuws, eveneens via Haarlem105.nl.

De gemeente Haarlem, het plaatselijke bedrijfsleven en particulieren maken de radiomarathon financieel mogelijk. We zouden het dan ook enorm op prijs stellen als u/je de uitzending mede mogelijk maakt door een bijdrage over te maken naar NL98 RABO 0386 3103 94 t.n.v. Stichting Lokale Omroep Regio Haarlem, onder vermelding van: corona-marathon. Elke bijdrage is van harte welkom. Een deel van de opbrengst maken wij over aan het Rode Kruis. Ook tijdens onze uitzending zullen we onze luisteraars oproepen om (indien mogelijk) iets over te maken aan het Rode Kruis, om hen te steunen in de strijd tegen het virus.

Striptekenaar Joost Swarte heeft speciaal voor de uitzending een poster getekend. Deze wordt in gelimiteerde oplage (en gesigneerd) verkocht om de uitzending financieel mogelijk te maken. Mocht er meer geld binnen komen, dan gaat dit uiteraard ook naar het Rode Kruis.

Advertentie