Noord-Hollanders geven meeste cadeaus tijdens de feestdagen

PostNL roept Nederlanders op ongeopende cadeautjes mee te geven aan de pakketbezorger voor Stichting Jarige Job

0

Noord-Hollanders geven meeste cadeaus deze Sinterklaas. Zo geeft bijna 3 op 10 van de Noord-Hollandse gezinnen 8 of meer presentjes aan hun kinderen, blijkt uit representatief onderzoek van Stichting Jarige Job uitgevoerd door Dynata*. En dat terwijl het aantal kinderen die in Nederland hun verjaardag niet kan vieren is toegenomen met 20% de afgelopen maanden. PostNL roept daarom alle Nederlanders op om nieuwe cadeautjes in januari gratis mee te geven aan de pakketbezorger of in te leveren bij een PostNL-punt. De bezorger zorgt er dan, samen met Stichting Jarige Job, voor dat deze terecht komen bij kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat zij het thuis minder breed hebben.

Meer cadeaus omdat we minder leuke dingen kunnen doen
Dit jaar viert de helft van de Nederlandse gezinnen Sinterklaas alleen met het eigen gezin. Voor velen is dit jaar anders dan normaal, maar niet als het om het aantal cadeaus gaat. De meeste gezinnen geven namelijk niet minder cadeaus. Eenvijfde van de ouders geeft zelfs extra cadeaus, omdat zij minder leuke dingen kunnen doen vanwege Corona. Wel is er een groot verschil in de uitgaven aan cadeaus onder de gezinnen. Voor 7 op de 10 ouders die niet getroffen zijn door de coronacrisis verandert het budget voor cadeaus niet. Terwijl de meerderheid van de ouders die wel getroffen zijn dit jaar minder geld uitgeven aan cadeaus, 57% van hen geeft tussen de 20-50 euro minder uit.

Zelf Sinterklaas spelen
Sommige kinderen worden deze Sinterklaas overladen door cadeaus, echter zijn er ook dit jaar 80.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat hier thuis te weinig geld voor is. Dat is 20% meer dan voorgaande jaren onder andere vanwege de coronacrisis. De feestmaand, waarin die ongelijkheid qua verdeling extra zichtbaar wordt, is dan ook een mooi moment voor ouders en kinderen om een cadeau weg te geven aan deze kinderen.

Cadeaus inzamelen nu nog belangrijker
Nu de vraag naar verjaardagsboxen nog groter is en deze groei naar verwachting verder doorzet, zijn er nog meer cadeaus nodig. Vanaf januari kunnen nieuwe cadeaus (geen tweedehands spullen) voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met een gratis verzendlabel dan ook aan de PostNL-pakketbezorger mee worden gegeven die een pakket komt bezorgen of afgegeven worden bij een PostNL-punt. Samen met Stichting Jarige Job zorgen zij ervoor dat al deze pakketjes terechtkomen bij kinderen die het thuis minder breed hebben. Het is ook mogelijk om zelf een cadeau te kopen en deze in de speciale inzamelbox af te geven bij Bruna of Poiesz supermarkten.

Meedoen? Ga naar: postnl.nl/mooigebaar.

*Over het onderzoek
Aan dit representatieve onderzoek hebben 1.000 Nederlandse ouders met kinderen tussen de 4-12 jaar meegewerkt. Het onderzoek naar de impact van COVID-19 op cadeaugedrag in Nederland is uitgevoerd in opdracht van Stichting Jarige Job & PostNL door Dynata.

 

- Advertentie -
Vorig artikelAl een half jaar lang meer startende ondernemingen dan in dezelfde periode in 2019
Volgend artikelWitwassen in de vastgoedsector, het probleem erkennen is onderdeel van de oplossing
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.