MuseumTV in 2021 te zien bij KLM

0

Vanaf maart 2021 zal MuseumTV zichtbaar zijn binnen het Inflight Programma van KLM, dat jaarlijks entertainment en vermaak biedt aan 34 miljoen reizigers aan boord. Middels een format dat in samenwerking met KLM is ontwikkeld rondom Nederlands mooiste culturele pareltjes, speciaal uitgelicht voor de buitenlandse museumbezoeker.

MuseumTV is hèt video-platform dat een overzicht biedt van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, met mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

Door het toevoegen van MuseumTV aan het Inflight entertainment programma van KLM wordt het publieksbereik van Nederlandse musea weer wat groter. De video’s van MuseumTV vallen onder de categorie “Dutch at Heart”. Ze zijn zo geproduceerd dat ze aansluiten bij de toeristische en recreatieve museumbezoeker. Hierbij ligt de focus op beleving, sfeer en activiteiten rondom het museumbezoek als onderdeel van een dagtripje. Op deze manier wordt het bezichtigen van een museum toegankelijker voor de buitenlandse museumbezoeker.

Er zullen 20 video’s worden uitgezonden in 2021 en deze zullen beschikbaar zijn in de volgende talen: Chinees, Engels, Frans, Nederlands en Spaans. De video’s zullen niet alleen te zien zijn bij het Inflight programma van KLM, maar ook via MuseumTV en haar partnerkanalen zoals onder andere Ziggo en KPN.

 

- Advertentie -