Noodherstel Buitenrustbruggen

0

Vanavond en vannacht vinden aan de Buitenrustbruggen herstelwerkzaamheden plaats. Dit is noodzakelijk omdat er gistermiddag 10  september een storing ontstond aan de noordelijke brug van de Buitenrustbruggen.

Tijdens de werkzaamheden vannacht is deze brug volledig buiten gebruik. Met omleidingsroutes wordt het verkeer omgeleid. De werkzaamheden starten vrijdagavond 11 september om 21.00 uur en duren tot maximaal 05.00 zaterdagochtend.

Door de storing is het momenteel niet mogelijk om de brug te openen voor vaarverkeer. Oorzaak van de storing is een defect aan de vergrendeling van de brug. De herstelwerkzaamheden nemen naar verwachting tussen de 6 en 8 uur in beslag.

Tijdens deze werkzaamheden is de brug volledig buiten gebruik. Dit betekent dat de brug ook voor auto’s en fietsers gestremd zal zijn. Om de overlast tot een minimum te beperken is gekozen om het herstel plaats te laten vinden in de nacht. Met omleidingsroutes, de stad in, wordt het verkeer omgeleid. Verkeer dat de stad uit rijdt, richting Schalkwijk, kan gebruik maken van de zuidelijke brug en ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Renovatie Buitenrustbruggen
Het is bekend dat de Buitenrustbruggen nodig gerenoveerd moeten worden. Omdat het een belangrijke verkeersader is, moeten deze werkzaamheden zorgvuldig worden gepland. Ook regionaal hebben de bruggen een belangrijke functie in de verkeersdoorstroming. De verwachte start van de werkzaamheden voor het renoveren van de Buitenrustbruggen staat nu gepland voor september 2016.

- Advertentie -