Familievoorstelling Sneue gevallen eenmalig in de Toneelschuur

0

Een absurd gevoelige komedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Op zondag 4 maart speelt de familievoorstelling Sneue gevallen eenmalig in de Toneelschuur in Haarlem. De voorstelling is geproduceerd door het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck. Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie, een ode aan de gevoelige mens.

Gevoelens, ze liggen overal op de loer…
Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: ‘De man die alles voor elkaar krijgen kan’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Indrukwekkend
Sneue gevallen ging op 18 februari in première en werd zeer goed ontvangen door pers en publiek. Zo gaf de Theaterkrant de voorstelling vier sterren: “Met Sneue gevallen maakt Theater Sonnevanck jeugdtheater over het juist niet goed om kunnen gaan met al die prikkels. En slaagt daar op indrukwekkende wijze in met drie geweldige spelers en slimme beeld- en geluidseffecten.”

Kaarten bestellen
Kaarten voor Sneue gevallen op zondag 4 maart om 15.00 uur in de Toneelschuur kunnen worden besteld via https://www.toneelschuur.nl/theater/sneue-gevallen of door te bellen met de kassa 023 – 517 39 10.