Provincie Noord-Holland stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor versnelling woningbouw

0

De provincie stelt extra subsidie beschikbaar aan gemeenten om de woningbouw te versnellen. Noord-Hollandse gemeenten kunnen vanaf 1 juni subsidie aanvragen om extra personeel/expertise in te huren. Hiervoor stelt provincie Noord-Holland €2,5 miljoen beschikbaar. Gemeenten die al gebruik kunnen maken van de zogenaamde Flexibele Schil MRA zijn hiervan uitgezonderd.

Op grond van de uitvoeringsregeling versnelling woningbouw 2021 kunnen gemeenten personeel en/of expertise inhuren: tijdelijk extra hulp voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, onderzoek en vergunningprocedures om projecten te kunnen versnellen.

De betreffende gemeenten in Noord-Holland kunnen per 1 juni 2021 subsidie hiervoor aanvragen.

In de vorige uitvoeringsregeling is het hele beschikbare bedrag van €1,2 miljoen besteed aan co-financiering. Door de inzet van 43 mensen zijn 15 woningbouwprojecten met gezamenlijk ruim 2.600 woningen versneld.

Gedeputeerde Cees Loggen: “Ik ben blij dat we gemeenten in de provincie weer kunnen helpen bij het versnellen van de woningbouw met de inzet van extra expertise. De behoefte aan betaalbare, duurzame, klimaatadaptieve, circulaire en goed bereikbare woningen is enorm groot in onze mooie provincie. En dat brengt bij gemeenten uitdagingen met zich mee, waar soms een helpende hand uitkomst kan bieden.

De nieuwe uitvoeringsregeling versnelling woningbouw 2021 is voor gemeenten in Noord-Holland, met uitzondering van de gemeenten: Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Purmerend, Haarlem, Haarlemmermeer, Zaanstad en Hilversum. Deze laatstgenoemde gemeenten kunnen gebruik maken van de Flexibele Schil van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Tot 2040 worden er in Noord-Holland ongeveer 230.000 woningen gebouwd. Deze moeten betaalbaar, duurzaam, klimaatadaptief en goed en snel bereikbaar zijn. Daarbij wordt ingezet op (nieuw-)bouw binnen al bebouwd gebied. Gemeenten hebben voor deze grote opgave niet altijd voldoende kennis en capaciteit in huis, met het risico dat geplande woningbouwprojecten vertragen. Hiervoor reikt provincie Noord-Holland graag de hand.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelOnline colleges over het brein voor senioren
Volgend artikelGrootste Band van Nederland krijgt groen licht op nieuwe locatie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.