Grootste Band van Nederland krijgt groen licht op nieuwe locatie

0
DGBVN 2021 krijgt groen licht.
DGBVN 2021 krijgt groen licht.

De organisatie van de Grootste Band Van Nederland (DGBVN) heeft goede hoop dat het verplaatste optreden van juni eindelijk kan plaatsvinden. 500 muzikanten en zangers spelen op 12 september van dit jaar een miniconcert met nummers die geheel in het thema vrijheid staan. De organisatie maakte ook de nieuwe locatie bekend; het Kenaupark in Haarlem.

Na uitstel komt in dit geval geen afstel, moet de organisatie hebben gedacht. Alle zeilen werden bijgezet om het evenement toch plaats te laten vinden. Partners, deelnemers en sponsoren staan in de startblokken om het evenement mogelijk te maken. “We zijn ontzettend blij dat we verder kunnen met de organisatie van de derde editie van De Grootste Band van Nederland (DGBVN). We hebben onze muzikanten beloofd, dat als alles weer normaal is, dán laten we het doorgaan,” zegt de organisatie uit monde van initiatiefnemer Alain Timmers. “Dat is altijd de gedachte geweest. Maar dan moeten er dus geen strenge maatregelen zijn. Gelukkig kunnen we ervan uitgaan dat op 12 september een groot deel van de bevolking ingeënt is.

Groen evenement
Volgens de organisatie is het een van eerste echt groene evenementen dat plaatsvindt in Haarlem. Het bedrijf React Green Power Solutions zorgt ervoor dat er de organisatie op een duurzame wijze verloopt. Geen ronkende diesel aggregaten, maar een groene stroomvoorziening, waarop alle muzikanten en organiserende instanties aangesloten worden.

75 jaar Vrijheid
De serie nummers die ingestudeerd gaan worden door al die muzikanten staan allen in het thema van Vrijheid. Uiteraard staat het lijfnummer van DGBVN, ‘Rockin’ in a Free World’ van Neil Young, op de setlist. Daarnaast komen ‘All You Need Is Love’, ‘Iedereen Is Van De Wereld’, ‘Freedom’, ‘Learn to Fly’, ‘Gimme Shelter’ en ‘War’ voorbij.

Internationale deelnemers
Naast muzikanten en zangers vanuit het hele land, komen er ook veel deelnemers uit Spanje, Italië, Duitsland en Engeland. Timmers: “We hopen dan ook dat er weer gereisd kan worden, zodat al onze internationale gasten deel kunnen nemen. Want vrijheid vieren doen we met zijn allen. En muziek maken ook!” Muzikanten die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via de site.

Meer informatie is te vinden op:

- Advertentie -
Vorig artikelProvincie Noord-Holland stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor versnelling woningbouw
Volgend artikelAkkoord in Haarlem over bouw 1150 appartementen Centrum Schalkwijk
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.