35e editie Houtfestival [Foto’s & video]

0

Op zondag 19 juni was de 35e editie van het Houtfestival in Haarlem. Op de derde zondag van juni weten duizenden bezoekers jaarlijks hun weg naar het gratis Houtfestival te vinden. Op het programma staat wereldmuziek uit alle windstreken en diverse activiteiten voor jong en oud.

Entoto Band
Entoto Band brengt een hedendaagse interpretatie van Ethiopische funk uit de jaren ’60. Bulderende saxofoons, soulvolle zang en groovende ritmes smelten samen in een energieke show waarbij het publiek zich waant op de dansvloer van swingend Addis Abeba.

De negenkoppige band is opgericht door de muzikale duizendpoot Joep Pelt, die bij een bezoek aan Ethiopië op slag verliefd raakte op de bijzonder muziek uit het Oost-Afrikaanse land. Blikvangers van het gezelschap, dat is vernoemd naar een drieduizend meter hoge berg die uitkijkt over Addis Abeba, zijn zangeres Helen Mengestu en de al even charismatische tenorsaxofonist Million Tewelde.

In tegenstelling tot eerdere Afrikaans getinte muzikale projecten van Pelt heeft hij deze artiesten niet vanuit dit continent naar Nederland laten overkomen, maar maken ze deel uit van de Ethiopische en Eritrese gemeenschappen hier. Dat die een hoop muzikaal talent herbergen, zal Entoto Band andermaal bewijzen op het Houtfestival!

Muziektheater voorstelling van  Trio Açai & Carlos Lagoeiro: De Dans van de Eenzaamheid
Tijdens de lockdown voelden wij ons allen wel eenzaam en afgesloten van de buitenwereld. Samen met theatermaker Carlos Lagoeiro zijn de musici van Trio Açai op zoek gegaan naar een vorm om Eenzaamheid bespreekbaar te maken en haar te delen. Het resultaat is een intieme voorstelling met parels uit de Braziliaanse muziekgeschiedenis, met prachtige poppen en geweldige zang. Deze voorstelling benadrukt de wat ingetogenere klanken van de Samba of de Bossa Nova, waarbij de verhalen uit Brazilië je zullen blijven boeien.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 

 

- Advertentie -