Jij verdient een BUURbloemetje

0

Sommige mensen doen zo veel voor hun medebewoners dat Burennetwerk Haarlem vindt dat ze een ‘BUURbloemetje’ verdienen. Op woensdag 29 juni worden er vier bewoners blij gemaakt met een vrolijk boeket. Zij zijn voorgedragen door buurtverbinders van diverse burennetwerken in Zuiderpolder- Parkwijk, Kleverpark en de Vijfhoek.

BUURbloemetje is een initiatief van het Haagse bureau Graswortel en wordt in Haarlem uitgevoerd door onder andere Burennetwerk Haarlem en Haarlem Effect. Karin Wissenburg (community builder Burennetwerk en Haarlem Effect): “Een goede buur wordt steeds belangrijker. Buren valt het op als het niet goed gaat met je, buren zijn direct ter plekke en goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk. Het BUURbloemetje is een korte, snelle en positieve manier om een hechte straat te realiseren.

Het BUURbloemetje wordt om verschillende redenen aan buurtbewoners uitgereikt. De één organiseert uitjes voor bewoners die niet meer zelfstandig op pad kunnen, de ander brengt cadeautjes naar de buren als er een baby is geboren en weer een ander onderhoudt de buurttuin.

Sinds januari 2022 werkt Burennetwerk Haarlem intensief samen met het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving en BUUV Haarlem. Bekijk de website voor meer informatie over Burennetwerk Haarlem.

 

 

 

- Advertentie -