Eglentier doet weer een theaterwandeling ‘na de pauze’

0
Foto: Theatergroep Eglentier.
Foto: Theatergroep Eglentier.

Twee jaar stilzitten tijdens de lockdowns; hoe heeft dat er bij verschillende artiesten ingehakt? Deze vraag wordt beantwoord tijdens de theaterwandeling die Theatergroep Eglentier op 25 en 26 juni speelt. De theatergroep neemt de bezoeker mee langs een viertal locaties waar een inkijkje gegeven wordt in het leven na de lockdownperiode van artiesten en attracties. Of beide nog werken, dat is nog maar de vraag.

Vastgeroest of staan te springen om weer te gaan draaien? Artiesten herstarten hun culturele leven en attracties worden weer opgepoetst. Maar wat als de afgelopen twee jaar de verleiding om weer eens lekker te gaan eten te groot was? Voor velen was twee jaar een gelegenheid om over jezelf en je carrière na te denken. Voor sommigen is het dan moeilijk om weer opnieuw te beginnen. Of juist niet. Na De Pauze geeft het publiek een inkijkje in de strijd die voorafgaat aan het moment dat een artiest weer het podium betreedt.

Hoogste punt in Haarlem
Er zitten erg verrassende locaties tussen, waar je als publiek eigenlijk nooit komt. We nemen het publiek bijvoorbeeld mee naar een hoge locatie, waar nog maar weinig Haarlemmers zijn geweest. Op deze locatie nemen de acteurs het publiek mee in een kermisachtige attractie, maar al gaandeweg blijkt dat niet alleen de karakters vastgeroest zijn,” lacht Loes Hofhuis, speler en medebedenker van de theaterwandeling.

Nieuwste theaterwandeling
Regisseur Marcel Kragt rijgt de vier korte toneelstukken aan elkaar in de theaterwandeling. Deze productie is de nieuwste in een succesvolle reeks theaterwandelingen, waar Theatergroep Eglentier om bekend staat. Loes Hofhuis: “Na de Architectour, Theater Ondergronds en Theater aan het Water nemen we het publiek nu mee langs een aantal mooie plekken. Zo krijgt het publiek een afwisselende avond te beleven over hoe een artiest na een lange verplichte rustperiode weer aan de slag gaat.

Onzekerheid, desinteresse, slappe spieren, achterstallig onderhoud, maar ook overmoed en hunkering naar de spotlight. Elke artiest heeft zijn eigen kwelgeest te overwinnen en laat dat zien. Theatergroep Eglentier stelt de bezoeker aan die artiesten voor op vier verschillende locaties. Van begane grond tot een zesde verdieping. Van hotellobby tot penthouse, waar de skyline van Haarlem een prominente rol speelt.

Theatergroep Eglentier staat bekend om haar verrassende, tegendraadse manier van theater maken. Vooral de ‘I Love’-producties waarin muziek en theater samenkomen en de theaterwandelingen langs locaties zijn bijzonder populair. Na De Pauze – Een Theaterwandeling past naadloos in die traditie en belooft een bijzondere belevenis te worden.

De voorstellingen zijn op 25 en 26 juni en beginnen om 19.30 uur. Na aanschaf van kaarten wordt bekend gemaakt waar de theaterwandeling van start gaat. Kaarten uitsluitend te reserveren via www.eglentier.nl.

- Advertentie -