Stormschool Bloemendaal Memorial 2023

0

De ‘Stormschool Bloemendaal Memorial’ is een jaarlijks terugkerend ‘historische’ mars van zo’n 20 kilometer onder meer door de duinen van Bloemendaal ter herinnering aan de Stormschool als bakermat van het huidige Korps Commandotroepen gecombineerd met de Veteranendag Bloemendaal.

Op zaterdag 10 juni rond 13.30 uur was het Defilé voor het raadhuis van Bloemendaal. Marslopers, veteranen, genodigden en overige defilé deelnemers werden vergezeld door de Scouting Camerons, Historische voertuigen en de Seaforth Highlanders. De mars vertrok om 15.15 uur met een route via de Bloemendaalseweg door het dorp naar het Wildhoefplantsoen. Bij het oorlogsmonument achter de kerk bij het Kerksplein was een moment van herdenking en een kranslegging.

Op Veteranendag staat de gemeente Bloemendaal stil bij de inzet van veteranen, waar ook ter wereld, in oorlogs- en vredesoperaties. Veteranen die bekend zijn bij het Veteraneninstituut en woonachtig in de gemeente Bloemendaal hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Het SBM-comité bestaat o.a. uit leden van de Commandovereniging Noord-Holland, Stichting Oorlogshistorie Bloemendaal, Bond van Wapenbroeders afd. Kennemerland en de gemeente Bloemendaal.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -