Haarlemmers ruimen 35,6 kilo zwerfafval op tijdens 4e Haarlemse plogdag WWF

“Met zwerfafval opruimen voorkom je plastic soep!”

0
Plogdag WNF Haarlem 14 oktober 2023.
Plogdag WNF Haarlem 14 oktober 2023.

Tijdens de 4e Haarlemse plogdag op 14 oktober hebben jong en oud 35,6 kilo zwerfafval in het centrum van Haarlem opgeruimd.

Ook Panda, Paul, de ploggende banaan en BO1 de robothond van Enjoycleaningup deden mee. Deze robothond kan zwerfafval detecteren en in bijvoorbeeld dichtbegroeide bermen kan dat heel handig zijn.

De Pinguïn heeft in 2021 getest met een GPS tracker dat zwerfafval dat in het Spaarne komt binnen zes dagen in zee belandt. Het is dus heel belangrijk dat we zwerfafval opruimen en voorkomen dat het plastic soep wordt!

Minder zwerfafval dan vorig jaar waarschijnlijk door invoering statiegeld
Vorig jaar is er tijdens de jaarlijkse plogdag 50 kilo zwerfafval verzameld. Door het statiegeld op blikjes en plastic flesjes dat deze zomer is ingevoerd vind je die minder op straat.

Ploggen is enkele jaren geleden in Zweden ontstaan en combineert het Zweedse woord ‘plocka’ (oprapen) en joggen. Sindsdien worden wereldwijd plog-activiteiten georganiseerd om steden en parken schoon te maken.

De Haarlemse plogdag is een initiatief van het regioteam Kennemerland van het Wereld Natuur Fonds (WWF), Bever en Spaarnelanden.

Insta: www.instagram.com
FB: www.facebook.com

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig: