Integrale controles Frans Halsbuurt Haarlem

1

De gemeente heeft samen met politie en de Belastingdienst op donderdagavond 12 maart 2015 diverse integrale controles uitgevoerd in de Frans Halsbuurt.

Ter hoogte van de Schoterweg is een integrale verkeerscontrole uitgevoerd waarbij de Belastingdienst verschillende invorderingen heeft gedaan. Daarvan is € 8.310,- ter plaatse voldaan. Voor de andere openstaande invorderingen zijn in totaal zes auto’s in beslag genomen. Eén persoon is door de politie aangehouden voor een openstaande boete van ruim €10.000,- . In dezelfde buurt werden op 5 februari 2015 bij een soortgelijke controle ruim twintig invorderingen gedaan. Toen is € 11.500,- direct betaald en zijn 14 auto’s in beslag genomen. Burgemeester Schneiders: “Regelmatig ontving ik van bewoners signalen over mogelijke misstanden in de buurt. Die hebben we serieus genomen en de resultaten onderstrepen de juistheid er van.”

Op de Schoterweg vond gisteravond een vervolg plaats van de op 29 januari 2015 gestarte adrescontrole van de gemeente Haarlem. Tijdens de controle is gebleken dat diverse personen niet woonden waar ze volgens de Basisregistratie personen (BRP) stonden ingeschreven. Bij één adres was sprake van illegale verbouwing en meerdere woningen bleken niet te voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Bij eerdere acties deze maand werden horecagelegenheden en woningen gecontroleerd. Meerdere horecaondernemers hadden hun administratie niet op orde of overtraden de vergunningsvoorwaarden. Bij drie horecagelegenheden was bovendien sprake van illegaal gokken op sportwedstrijden. Eerdere adrescontroles gaven aanleiding tot diverse vervolgonderzoeken naar mogelijke gevallen van uitkeringsfraude, hypotheekfraude, belastingfraude en illegale verbouwingen.

De controles van gisteravond zijn de vijfde in een reeks van geplande integrale acties in Haarlem Noord. Deze acties maken deel uit van een gezamenlijke aanpak die zich richt op de bestrijding van fraude en criminaliteit. De gemeente Haarlem werkt hierbij samen met de politie, de Belastingdienst, de FIOD, het Openbaar Ministerie, de Kansspelautoriteit en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland. Aanleiding voor de aanpak is een groot aantal signalen van wet- en regelovertredend gedrag die zowel door de interveniërende partijen als bewoners van de Frans Halsbuurt zelf werden opgemerkt.

Advertentie

1 REACTIE

  1. prachtig! maar er zijn meer problemen in Haarlem! Gewoon dagelijkse problemen! Wanneer doen ze daar iets aan?

Comments are closed.