Verdachten aangehouden na achtervolging

0

De politie hield donderdagmiddag twee Haarlemmers van 18 en 19 jaar aan op grond van de opiumwet.

Agenten zagen een man in een auto die door zijn gedrag opviel. Hij reed onder andere enkele keren door het rode licht. De man stopte op de Europaweg, stapte uit en sprak met twee mannen op een scooter. Even laten gingen ze uit elkaar. De politie sommeerde de bestuurder van de scooter te stoppen maar de bestuurder gaf hier geen gehoor aan. Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder van de scooter af en even later ook de bestuurder. De scooter kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Beide mannen gingen er te voet vandoor. Na een korte achtervolging kon het tweetal in de kraag worden gevat.

Bij een van de verdachten moest de politie pepperspray gebruiken om de aanhouding te kunnen verrichten. Een agent trof tijdens het fouilleren van de 18-jarige verdachte een aantal bolletjes met vermoedelijk harddrugs aan. Deze zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

- Advertentie -