Drie Roemenen aangehouden wegens bezit van een geprepareerde tas

0

Dinsdag zijn drie mannen aangehouden die met een geprepareerde tas probeerden goederen te stelen in winkels in het centrum van Haarlem.

Het drietal, Roemenen van 18, 23 en 27 jaar, gedroeg zich aan het einde van de ochtend verdacht en liep met een grote, opvallende tas diverse winkels in en uit. Dit viel op bij een winkelmedewerker die vervolgens de politie inlichtte. Korte tijd later werden de mannen gecontroleerd aan de Anegang waarna duidelijk werd dat het een geprepareerde tas betrof. Vervolgens zijn zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij hadden geen goederen gestolen.

Een geprepareerde tas is een tas die zodanig bewerkt is dat detectiepoortjes niet reageren als er goederen uit een winkel worden weggenomen. Sinds enkele maanden is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Haarlem een verbod op dergelijke tassen opgenomen.