Een nieuw Seizoen Oude Muziek 2015-2016 in Bloemendaal en Haarlem

0

Het Seizoen Oude Muziek zal in 2015-2016 ook weer klinken in Bloemendaal en Haarlem. Komend seizoen staan maar liefst zes concerten op het programma verspreid over beide locaties. Zo krijgt onder anderen klavierlegende Bob van Asperen een carte blanche om zijn favoriete repertoire van Froberger te spelen in Bloemendaal en speelt Saskia Coolen in Haarlem op échte antieke fluiten met elk hun eigen verhaal.

In de Dorpskerk van Bloemendaal staan drie concerten op het programma. Bob van Asperen speelt repertoire van zijn favoriete klaviercomponist Johann Jacob Froberger, Ensemble Aurora laat nieuw erkende vioolsonates van Arcangelo Corelli horen en het Nederlandse blokfluitkwintet en winnaar van het Internationaal Van Wassenaer Concours 2014, Seldom Sene, laat muziek uit Spaanse paleizen en kathedralen klinken.

Ook in de Doopsgezinde Kerk van Haarlem staan drie concerten op het programma. Música Temprana speelt muziek van barokvirtuozen uit Peru, La Fonte Musica zingt ballades en liefdesliederen in de stijl van de Franse ars nova en ars subtilior en Saskia Coolen bespeelt met haar collega’s achttiende-eeuwse muziek op échte, originele instrumenten, elk met zijn eigen verhaal.

Het Seizoen Oude Muziek wordt georganiseerd door Organisatie Oude Muziek, makers van onder andere het jaarlijkse Festival Oude Muziek Utrecht en het Tijdschrift Oude Muziek. De essentie van het Seizoen is eenvoudig: de mooiste muziek uit middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door internationale topmusici op de mooiste locaties in Nederland en Vlaanderen. Dankzij de steun van de Provincie Flevoland start dit jaar het project Nieuw Land / Oude Muziek met zes nieuwe concertlocaties in Flevoland. Het Seizoen 2015-2016 start in oktober 2015 en eindigt in mei 2016.

Concerten in Bloemendaal
zo 8 nov 2015, 15.00 uur – Bob van Asperen
zo 13 dec 2015, 15.00 uur – Ensemble Aurora
zo 14 feb 2016, 15.00 uur – Seldom Sene

Concerten in Haarlem
za 28 nov 2015, 16.00 uur – Música Temprana
zo 28 feb 2016, 16.00 uur – La Fonte Musica
za 9 apr 2016, 16.00 uur – Saskia Coolen c.s.

Combinatieabonnement Bloemendaal-Haarlem

Kaartverkoop en meer informatie op www.oudemuziek.nl/agenda.