Cycling Zandvoort beleeft derde editie op Circuit Park Zandvoort

0

Na twee zeer succesvolle edities van Cycling Zandvoort, keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Park Zandvoort. Ditmaal zal in het weekend van 13 en 14 juni de Zandvoortse racepiste het toneel zijn van een weekend vol fietsplezier met, naast de bekende 24 uurs-race op de fiets, ook veel activiteiten voor jong en oud. Een overzicht met alle onderdelen van Cycling Zandvoort en meer informatie over inschrijvingen is te vinden op www.cyclingzandvoort.nl.

Waar normaliter het ‘snelste asfalt van Noord-Holland’ het strijdtoneel is voor de gemotoriseerde twee- en vierwielers, wordt Circuit Park Zandvoort tijdens het Cycling Zandvoort-weekend het domein van de fietsers. Samen met een team van enthousiaste vrijwilligers organiseert Circuit Park Zandvoort een weekend vol fietsplezier.

24-uursrace op Circuit Park Zandvoort
Het sportieve hoogtepunt van de derde editie van Cycling Zandvoort is de 24-uursrace voor amateurwielrenners. De wedstrijd start op zaterdag 13 juni om 12.00 uur en biedt de deelnemende teams niet alleen een bijzondere uitdaging om de endurance-race bij zowel dag, als nacht te trotseren, ook wordt er gereden door legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak. Aan de start wordt een gevarieerd deelnemersveld verwacht, waarin wordt gestreden in verschillende sub-divisies. Zo strijden de solisten voor hun eigen klassement, net als de teams uit het damesklassement. Nieuw dit jaar is de duo-klasse, waarbij deelnemers die niet de volledige 24 uur als solist willen deelnemen de racetijd kunnen delen met een teamgenoot. Ook zal er een speciaal klassement zijn voor bedrijventeam, waarbij acht collega’s beurtelings een stint tijdens de wedstrijd rijden. De pitstraat van Circuit Park Zandvoort zal dan ook 24 uur lang in het teken staan van pitstops!

Toegankelijke scholencompetitie
Niet alleen voor de recreatieve-wielrenners ligt er met de 24-uursrace een stoere uitdaging in het verschiet, ook voor scholieren is er met een zes-uursrace een sportieve en leuke wedstrijd: een echte scholencompetitie. Het scholierenkampioenschap neemt een prominente rol in op Cycling Zandvoort en staat open voor alle leerlingen van de middelbare scholen in Nederland. Of de deelnemers nu uit de brugklas komen, of dat juist een groep van examenleerlingen zich wil inschrijven… Iedereen is welkom, ongeacht het type fiets. Naast de competitie tussen de verschillende scholen, is het natuurlijk ook mogelijk om binnen de eigen deelnemersgroep te strijden om de snelste tijd. De zes-uursrace voor de scholieren start tegelijkertijd met de populaire 24-uurs race van Cycling Zandvoort. Voordat het startsignaal wordt gegeven krijgen alle deelnemers de gelegenheid om het circuitparcours te verkennen of alvast de spieren “warm” te fietsen. Op zaterdag 13 juni, om 12.00 uur zal dan het echte startschot klinken en zal, namens elk ingeschreven team, de startcoureur de openingsfase van de wedstrijd voor zijn/haar rekening nemen. Na zes uur wedstrijd zal een speciale finishvlag worden getoond aan de rijder die namens zijn/haar schoolteam mag finishen.

Rabo Dikke Banden Race, kinderen racen met hun eigen fiets
Vanzelfsprekend bevat het programma ook sportieve uitdagingen voor de nog jongere fietsliefhebbers. Zo wordt er de ‘Rabo Dikke Banden Race’ georganiseerd, waar kinderen op hun eigen straatfiets mee kunnen doen aan een wedstrijd. Het enige wat de kinderen nodig hebben is toestemming van de ouders en honger naar fietscompetitie. Fietshelmen worden tijdens het evenement ter beschikking gesteld. Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen zich tijdens het evenement nog inschrijven voor de race! De bijzondere wedstrijd vindt op 14 juni plaats en inschrijven kan tot uiterlijk 12.00 uur, want 13.00 uur gaan de jongens en meisje van start. Deelname is gratis en kan alleen met een gewone (straat)fiets. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat de kinderen tegen leeftijdsgenootjes fietsen.

Elektrische fietsen testen op een unieke locatie
Bezoekers die nieuwsgierig zijn naar het comfort van een E-bike, kunnen op zondag 14 juni zeker veel plezier beleven op Circuit Park Zandvoort. Dan vindt namelijk het ElektrischeFietsen.com Event 2015 plaats. Circuit Park Zandvoort is verkozen om de dertiende editie van het evenement te vieren en daarbij wordt flink uitgepakt. Op een speciaal parcours van 1,5 kilometer kunnen veel verschillende E-bikes geheel gratis getest worden, van maar liefst dertig verschillende elektrische fietsmerken uit verschillende prijsklassen. Verschillende professionals zijn aanwezig voor advies en tips. Ook gelden tijdens het ElektrischeFietsen.com Event speciale kortingen, wanneer men na een testrit besluit tot aanschaf van een nieuwe E-bike.

Fietsen voor het goede doel
Tijdens Cycling Zandvoort is er niet alleen aandacht voor de fietsliefhebbers, maar ook voor het goede doel. Tijdens de derde editie van Cycling Zandvoort is dat Stichting SAM. Deze organisatie verzorgt een dolfijn-therapie programma, dat is gericht op kinderen met het syndroom van Down en op kinderen met autistische stoornissen en aanverwante syndromen. Naast collectes tijdens het evenement zelf, zal ook van elke inschrijving die binnen komt, € 20,00 worden gedoneerd aan Stichting SAM.

Gratis toegang voor bezoekers
Bezoekers en supporters kunnen beide dagen van Cycling Zandvoort gratis naar Circuit Park Zandvoort. Er zijn geen speciale toegangskaarten nodig. Hoewel het fantastisch is om Circuit Park Zandvoort met de fiets te bezoeken, kunnen toeschouwers ook met de auto naar de Zandvoortse racepiste afreizen. Voor € 6,00 per dag, per auto kan al geparkeerd worden op het evenemententerrein.

Inschrijven en meer informatie
Fietsliefhebbers die een bezoek willen brengen aan Cycling Zandvoort, benieuwd zijn hoe het programma eruit ziet, of zich willen inschrijven voor een of meerdere onderdelen, kunnen terecht op de website van Cycling Zandvoort: www.cyclingzandvoort.nl. Ook op Twitter en op Facebook kan men terecht voor het laatste nieuws.

- Advertentie -