Awakenings Festival organiseert voor het eerst vrijwilligersdag in Spaarnwoude

0

Awakenings Festival en 10,000 HOURS organiseert zaterdag 9 mei in recreatiegebied Spaarnwoude voor het eerst een vrijwilligersdag met zo’n vijftig bezoekers van het festival.

Om jongeren te betrekken bij de omgeving en de natuur sluiten zij zich aan bij Stichting 10,000 HOURS, die vrijwilligerswerk onder jonge festivalbezoekers promoot. De vrijwilligers gaan klussen in de natuur en samen met kinderen uit de omgeving van Spaarnwoude vogelhuisjes en moestuintjes maken om mee naar huis te nemen.

Vrijwilligersdag voor kinderen uit de huurt
10,000 HOURS roept alle kinderen uit de omgeving van Spaarnwoude op langs te komen: “Heb je zin in een mooie middag vol met tuinieren en knutselen? Meld je dan even aan via info@10000hours.nl zodat wij je alle informatie die noodzakelijk is zoals locatie en programma voor de dag kunnen geven,” aldus Nienke Basslé, Operationeel Manager 10,000 HOURS.

Jonge festivalbezoekers staan open voor vrijwilligerswerk
Hoewel het aantal mensen dat vrijwilligerswerk verricht in 2014 is gedaald naar 37%, ten opzichte van 41% in 2010, blijkt dat jonge bezoekers van festivals goed te motiveren zijn voor het doen van vrijwilligerswerk. Awakenings organiseert dit jaar voor het eerst een vrijwilligersdag. “We vinden de omgeving rond het festivalgebied erg belangrijk en slaan daarom de handen ineen met 10,000 HOURS om onze bezoekers op positieve wijze in aanraking te brengen met vrijwilligerswerk,” aldus Awakenings directeur Rocco Veenboer die zelf ook aanwezig is zaterdag 9 mei.

Over 10,000 HOURS
De missie van 10,000 HOURS is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de dance community. Sinds 2010 is er meer dan 20,000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds. Samen met festivals, dj’s en bezoekers zet de organisatie zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen. Voor meer informatie, zie 10000hours.nl.

Over Awakenings
Het Awakenings festival vindt sinds 2001 jaarlijks plaats in recreatiegebied Spaarnwoude, Deelplan Houtrak. In 2015 vindt het festival plaats op 27 en 28 juni en met meer dan 60.000 bezoekers is het daarmee het grootste technofestival van Nederland. Voor meer informatie, zie www.awakeningsfestival.nl.