Gratis zeilen op 6 mei tijdens de HISWA Nationale Zeildag

0

Woensdag 6 mei kan bij 24 deelnemende HISWA zeilscholen gratis kennisgemaakt worden met watersport tijdens de HISWA Nationale Zeildag. HISWA Vereniging, de brancheorganisatie van de watersport zet zich met het initiatief in voor meer beweging bij kinderen. De zeilscholen haken aan op de Week van de Watersport, die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd door Bohil Media.

Bij alle deelnemende zeilscholen is iets te beleven; een open dag, een zeilclinic, surfles of een workshop. De zeilscholen hopen op die manier zoveel mogelijk mensen het water op te krijgen.

Jessica Zandbergen, projectleider Nationale Zeildag van HISWA Vereniging: “Het is algemeen bekend dat Nederlandse kinderen weinig bewegen en weinig buitenspelen. Wij zien het als taak om kinderen te laten ontdekken hoe leuk en sportief watersport is. Daar is de Week van de Watersport in de meivakantie de uitgelezen kans voor.” Erik Jeuring, eigenaar van zeilschool De Randmeren: “Zeilen wordt soms onterecht gezien als een sport met een hoge drempel, wij laten op deze dag graag zien dat zeilen voor iedereen toegankelijk is.”

Deelenemende zeilschool regio Haarlem: Zeilschool Spaarnwoude, Westlaan 41 Spaarnwoude.
Open dag met demonstraties en zeilles. Let op! open van 12.00 uur tot 17.00 uur

- Advertentie -