Natuur in Haarlem organiseert Tuin-onder-de-loep dag

0

Op 15 juli 2015 organiseert Natuur in Haarlem voor de 3e keer de “Tuin-onder-de-loep dag!” Een echt Haarlems natuurevenement.

Tijdens deze dag nemen de bewoners van Haarlem hun tuin en/of balkon onder de loep. Alle waarnemingen van wilde/natuurlijke planten, dieren, paddenstoelen, mossen en korstmossen worden gefotografeerd (of het geluid opgenomen) en doorgegeven op waarneming.nl.

Dit jaar is de tuin-onder-de-loep dag extra bijzonder. We gaan proberen maar liefst 1000 soorten wilde/natuurlijke planten, dieren, paddenstoelen, mossen en korstmossen in Haarlem waar te nemen. Duizend soorten is heel veel. Maar het is mogelijk. Daarom moet iedereen meehelpen. Vaders, moeders, kinderen, opa’s, oma’s, buren, neefjes, nichtjes, ooms, tantes, buurthuizen, wijkraden, scholen, postbodes, politici, iedereen in Haarlem.

Kennis van de natuur is geen vereiste. Iedereen kan meedoen. Heb je iets gezien waarvan je niet weet wat het is? Dan kun je op het Natuur in Haarlem forum je vraag plaatsen. We zullen je vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Met dank aan waarneming.nl hebben we 15 juli een prachtige statistiekenpagina waar we live kunnen volgen welke soorten er zijn waargenomen en hoeveel soorten er al waargenomen zijn. Natuurlijk mogen de berichten die wij hierover plaatsen in de aanloop naar 15 juli en op 15 juli gedeeld en geretweet worden.

Links:

Alle natuurwaarnemingen kunnen (met foto of geluidsopname) doorgegeven worden op www.waarneming.nl, de waarnemingen van 15 juli worden automatisch in de statistieken opgenomen.

- Advertentie -