Dijk van een Wijk

0

Het Garenkokerskwartier is een Haarlemse stadswijk die is ontstaan aan het eind van de negentiende eeuw. Fraaie zwart-wit en kleurenfoto’s die het verleden en heden verbeelden van de Kinderhuissingel, de Zijlsingel en de Zijlweg zijn nu te zien bij het Seinwezen. Dijk van een Wijk is te bezoeken tot en met 11 september.

Door de typisch Haarlemse stadswijk, het Garenkokers-kwartier, loopt de ‘beroemde’ Zijlweg (Monopoly) en verbindt hiermee west en oost Haarlem.

In de grote zaal van het Seinwezen zijn kunstwerken te zien van de kunstenaars van het Garenkokerskollektief. Zij geven in een zevental kunstwerken hun interpretatie van de architectuur in de buurt. In de kleine zaal hangen de foto’s.

Dijk van een wijk is een selectie van de expositie Wijk te Kijk die onlangs te bewonderen was bij het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.

Info