Commissaris van de Koning Remkes sjerpt KWF-vrijwilliger Lia Tels

0

Alleen al in Noord-Holland krijgen ongeveer 45 mensen per dag de diagnose kanker te horen, dat zijn 16.395 mensen per jaar. Dankzij de 11.679 collectanten in deze provincie wordt er elk jaar veel geld opgehaald voor kankeronderzoek en dat is hard nodig. Een bijzondere collectant is KWF-vrijwilliger Lia Tels uit Hoofddorp. Zij werd maandag 7 september gehuldigd door Commissaris van de Koning Remkes in aanwezigheid van Michel Rudolphie, directeur KWF Kankerbestrijding.

Lia is 62 jaar en al zeker 25 jaar actief voor KWF Kankerbestrijding. Lia kwam al vroeg in haar leven in aanraking met de ziekte kanker. Zij had vroeger een vriendinnetje op de basisschool die overleed aan kanker. Er is toen veel aandacht besteed aan de ziekte in de klas, maar toentertijd was er nog veel minder bekend dus konden de meesters en juffen nog niet zoveel uitleggen. “Dit heeft toen veel indruk op mij gemaakt.” Gelukkig is er nu veel meer bekend. Eén verhaal vergeet Lia nooit meer uit haar tijd als vrijwilliger. Een aantal jaren geleden is er een voetbaltrainer van een dameselftal overleden aan kanker. De dames uit het elftal wilden graag wat doen en hebben toen met z’n allen gecollecteerd. “Dat was een heel bijzonder moment om mee te maken, allemaal jonge meiden. Het is mooi om te zien dat zij daar ook zo mee bezig zijn.

Commissaris van de Koning Remkes: “De kans om aan kanker te sterven wordt kleiner, maar is nog steeds groot. Onderzoek blijft nodig om die kans verder te verkleinen. Daarom is de collecteweek van KWF van groot belang. En daarom zijn de vrijwillige collectanten voor KWF heel belangrijk. Want geld voor onderzoek blijft hard nodig. Geef daarom gul aan KWF Kankerbestrijding.

KWF-collecteweek van 7 t/m 12 september
Sinds 1949 wordt de collecteweek ieder jaar rond de geboortedatum van oud-koningin Wilhelmina landelijk georganiseerd. Jaarlijks is het streven om via 100.000 vrijwilligers bij ruim 6 miljoen deuren langs te gaan of op straat te collecteren met een collectebus. Daarmee is de KWF-collecte de grootste collecte van Nederland.