Actie “Waar het vlakke land gaat plooien” bij de Toneelschuur

0

Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de Limburgse mijnen was er geen werk meer voor hen en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij naar Heerlen rijden denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij; al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is groeit nergens weer opnieuw.

Samen met de band Het ZUIdEN gaan de Belgisch-Limburgse Joke Emmers en de Nederlands-Limburgse Servé Hermans op zoek naar de ziel van Limburg. Muziek en theater vervloeien in deze voorstelling, die geschreven is door Jibbe Willems, en wordt geregisseerd door Michel Sluysmans.

Waar het vlakke land gaat plooien is de eerste productie gemaakt door Servé Hermans en Michel Sluysmans, die sinds januari de nieuwe artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht vormen. Als makende spelers willen zij met Toneelgroep Maastricht muzikaal, warm en spraakmakend theater maken.

ACTIE! GRATIS TOEGANG HAARLEMMERS MET LIMBURGS BLOED!

Op vertoon van je paspoort met je Limburgse geboorteplaats aan de kassa van de Toneelschuur, krijg je een vrijkaart voor de voorstelling op woensdag 7 oktober.

De Pers over ‘Waar het vlakke land gaat plooien’:

  • ” Het is aangenaam toeven bij deze Limburgers; met de fijne muziek van de band HET ZUIdEN, het prettige losse spel van Servé Hermans en Joke Emmers en de prachtige, poëtische teksten van Jibbe Willems over identiteit, geworteld zijn en je niet los kunnen maken van je afkomst. Het mag dan gaan over iemand die zich heeft afgekeerd van zijn Limburgse geboortegrond, als toeschouwer ga je er juist des te meer naar verlangen. Zelfs als je er niet vandaan komt ” . (Telegraaf).
  • “Het is een warme voorstelling. Voor Limburgers en zeker ook voor niet-Limburgers van beide landen.” (Theaterkrant****)
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)