Keukenhof geeft Haarlem 5.000 tulpenbollen cadeau

0

In het plantsoen van de prachtige Nieuwe Bavo aan de Leidsevaart worden vandaag om 13.30 uur 5.000 tulpenbollen geplant. Deze tulpen krijgt Haarlem aangeboden van Keukenhof.

Zij staan symbool voor de unieke samenwerking tussen Haarlem Marketing, Keukenhof, Frans Hals Museum en Jopenbier die geresulteerd heeft in de succesvolle Tulpomania tour. Ook komend jaar is er weer een Tulpomania tour die start op 24 maart en dan zullen deze 5.000 tulpen in volle bloei staan.

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld!
Keukenhof is dé plek om in de lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Een dag vol beleving die u niet snel zult vergeten.

Frans Hals Museum: Bloemengekte en de Gouden Eeuw
Tijdens het Keukenhof-seizoen slaat de ‘bloemengekte’ weer toe in het Frans Hals Museum. De zalen zijn versierd met bloemboeketten in speciale bloemenvazen en antieke tulpenvazen. Verder maakt de bezoeker kennis met de beroemde schilders uit de Gouden Eeuw, het leven in die tijd en de bijzondere betekenis die bloemen daarin hebben. Originele schilderijen die de tulpenmanie bespotten vormen de climax van de tentoonstelling.

Jopenkerk
In oude archieven heeft Jopen een receptuur teruggevonden van een bier uit de 17e eeuw. Dit verfrissende bier heeft Jopenbier heel toepasselijk tot Tulpomania gedoopt als herinnering aan het Haarlem van de Gouden Eeuw. Met dit historische bier ontdekt u dus zelfs de smaak van de Tulpomania.

Haarlem Marketing
Om alle onderdelen te verbinden maakt Haarlem Marketing een wandelroute door de historische binnenstad, die voert van VVV Haarlem langs Frans Hals Museum, vervolgens naar Jopenkerk en daarna naar bus 50 van Arriva, die op 10 minuten loopafstand stopt bij de Keukenhof.

Arrangementen
Al deze ingrediënten samen vormen de Tulpomania belevingstour. Er bestaat ook de mogelijkheid om een overnachting in een van de Haarlemse hotels aan dit arrangement te koppelen. Voor informatie en boekingen: mail info@haarlemmarketing.nl.

Voor meer informatie over Keukenhof: www.keukenhof.nl.