Expositie “De zege in zicht”

0

In Fotogalerie De Gang is vanaf 4 maart de expositie ‘De zege in zicht’ van fotograaf Gerrit de Heus te zien. Deze expositie is geopend t/m 29 mei 2019. Adres: Grote Houtstraat 43, Haarlem.

Nederland in kampioenschappen: van sjoelen tot wok-sleeën en van komkommers sorteren tot dogdance. Gerrit de Heus reed een jaar lang door het land en bracht niet-alledaagse Nederlandse kampioenschappen in beeld. Zijn foto’s geven een beeld van de passie van de deelnemers: de sporter, hobbyist of vakman die er alles voor over heeft om mee te mogen doen. Waar voor de één meedoen al geweldig is, wil de ander gewoon de beste zijn en kampioen worden. De fotoserie is ook een ode aan de organisatoren, de scheidsrechters, de juryleden, aan de enthousiaste en gedreven vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Al met al een ontroerend kijkje in een voor velen onbekend stukje Nederland.

De opening zal op zaterdag 2 maart om 16.00 uur plaatsvinden in de kerkzaal van de Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24. De fotograaf is hierbij aanwezig en zal door Ziggy Klazes geïnterviewd worden. Het Haarlems Straatorkest verzorgt de muzikale omlijsting. Aansluitend kunt u tot 18.00 uur de foto’s bekijken.

Informatie over ‘Fotogalerie De Gang’
Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk. Fotogalerie De Gang bevindt zich midden in de drukste winkelstraat van Haarlem, de Grote Houtstraat. Combineer het winkelen met een bezoekje aan de fotogalerie. De Gang staat in verbinding met de buren, De Wereld van Jansje (cadeauwinkel en lunchroom), een ander initiatief van de Doopsgezinde Gemeente.

Openingstijden: Maandag 12.00 – 17.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.30 uur.

De Gang is gratis toegankelijk en voor meer informatie kunt u terecht op www.fotogaleriedegang.nl. Wij zijn ook op Facebook en Twitter te vinden. Bezoek onze pagina op www.facebook.com/FotogalerieDeGang of volg ons op twitter.com/FotogalerieGang.

Meer informatie over de fotograaf is hier te vinden.