Toneel- & Filmschuur en Toneelschuur Producties bereiken record aantal bezoekers in 2015

0

165.273 bezoekers voor Toneel- & Filmschuur en Toneelschuur Producties

In 2015 bezochten 165.273 bezoekers de voorstellingen, films en overige activiteiten van Toneelschuur, Filmschuur en Toneelschuur Producties in Haarlem. Hiermee stijgen de bezoekcijfers voor het derde jaar op rij en bereikt de Toneelschuur haar doelstelling meer dan ooit om een groot en divers publiek te interesseren voor het diverse, kwalitatieve en hoogwaardige aanbod aan theatervoorstellingen, eigen theaterproducties en films. Met deze aantallen verstevigt de Toneelschuur haar maatschappelijke en culturele positie in de stad Haarlem en daarbuiten.

Een record aantal van 114.941 bezochten de films in de Filmschuur. Grootste publiekstrekkers waren in 2015 Youth, Still Alice, 45 Years, Amy en Birdman.

Ook voor de Toneelschuur was het een recordjaar. In totaal bezochten 50.332 de theater- en dansvoorstellingen. Populaire voorstellingen waren Smekelingen van Toneelschuur Producties, Nobody Home van Daria Bukvić, de Tantes van de Toneelmakerij, De radicalisering van Sadettin K. van Sadettin Kirmiziyuz en I’m here & Album Familiar van Conny Janssen Danst. Ook de Haarlemse theatergroepen Toneelgroep Het Volk en Groots en Meeslepend (van Steef de Jong) konden rekenen op volle zalen.

Gewoontegetrouw introduceerde de Toneelschuur ook een aantal jonge makers en nieuwe groepen. Zo waren de theatermakers Bukvić en Orkater Nieuwkomers Lore Dijkman en Eva Tijken voor het eerst in Haarlem te zien. De talentvolle theatermaker Nina spijkers werd geïntroduceerd als nieuwe regisseur bij Toneelschuur Producties.

Onder de noemer Extra is voor het tweede jaar op rij een uitgebreid programma aan inleidingen, nagesprekken en workshops aangeboden bij films en theatervoorstellingen. Deze randprogrammering is populair en biedt ruimte voor verdieping en debat.