Popjournalist Jan Vollaard (NRC) brengt rockster Patti Smith tot leven bij Plaatje Praatje

0

Op zaterdag 23 januari vanaf 22:30 uur brengen popjournalist Jan Vollaard (o.a. NRC) en muziekkenner Louise de Koning in Café Toneelschuur de muzikale wereld van rockster Patti Smith tot leven.

Met behulp van beeldfragmenten, persoonlijke anekdotes (Jan Vollaard mocht Smith ooit ontmoeten) en muziekfragmenten, wordt de context geschetst waarin de grensverleggende kunst van Patti Smith kon ontstaan. Een Plaatje Praatje waarin bands als de Rolling Stones, The Doors en The Velvet Underground figureren bij een tijdperk waarin Patti Smith uit kon groeien tot peetmoeder van de punk. In de informele sfeer van Plaatje Praatje is er ook ruimte voor discussie en het delen van verhalen. Na afloop is er meer muziek. Gratis Toegang!

Theatervoorstelling They are just kids
Bezoek voorafgaand de succesvoorstelling They are just kids van Toneelgroep Oostpool! Een reconstructie over het bestaan dat rockster Smith en topfotograaf Maplethorpe leidden. Donderdag 21 t/m zaterdag 23 januari (20 uur) in de Toneelschuur.

1967. The Summer of Love, waarin Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar ontmoeten. Zij een rel schoppend en onaangepast wichtje, hij een verlegen misdienaar vol donkere verlangens. Het begin van een onvoorwaardelijke en onstuimige vriendschap. In 2010 verscheen Patti’s boek ‘Just Kids’, haar requiem voor de in 1989 aan aids overleden Mapplethorpe. Marcus Azzini maakte geen bewerking van het boek, maar een reconstructie van het bestaan dat rockster Smith en topfotograaf Mapplethorpe leidden. “Deze voorstelling zet hoog in, vibrerend van energie. Net als die ene zomer.” (NRC****).
Met: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Judith van den Berg, Ludwig Bindervoet
Kaartverkoop via de kassa van de Toneelschuur

Nagesprek o.l.v. Toneelschuurambassadeurs
Op vrijdag 22 januari praten de ambassadeurs van de Toneelschuur (15-21 jaar) na met de acteurs van They are just kids. Toegang gratis!