Nostalgische films bij de Cinema Club in de Pletterij

0

Graag prachtige klassiekers op groot scherm zien? Geen zin om ’s avonds de deur uit te gaan? Kom dan woensdagmiddag naar Cinema Club in de Pletterij.

Woensdag 3 februari 2016 – Fanfare (1958) – Bert Haanstra
Het land was te klein toen Bert Haanstra’s eerste speelfilm Fanfare uitkwam. De bioscoopvoorstellingen werden onderbroken door applaus en binnen de kortste keren waren er 2,6 miljoen Nederlanders naar toe geweest. Zo’n dorpsruzie kwam menigeen bekend voor. Er viel ook nog wat te lachen! Ook vanmiddag!

Woensdag 10 februari 2016 – Woman in the Window (1944)– Fritz Lang
The woman in the Window is een fascinerende film van de in 1934 uit Hitler-Duitsland gevluchte Fritz Lang, die een joodse moeder had. Deze in Hollywood gemaakte film gaat over een brave huisvader, die in de ban raakt van een femme fatale en daardoor in een nachtmerrie belandt. Hij raakt zelfs ongewild bij een moord betrokken. De spanning wordt tot het toppunt opgevoerd totdat we aan het einde worden geconfronteerd met de zeer onverwachte ontknoping.

Woensdag 17 februari 2016 – Jane Eyre (1943) – Robert Stevenson
Na een harde, liefdeloze jeugd in een weeshuis wordt Jane Eyre ingehuurd door Edward Rochester om voor zijn jonge dochter te zorgen. De film speelt zich af in een mysterieus engels landhuis. Een mooie romantische film met Orson Welles en Joan Fontaine gebaseerd op het beroemde boek van Charlotte Brontë.

Woensdag 24 februari 2016 – La Strada (1954) – Federico Fellini
Deze aangrijpende circusgeschiedenis is een hoogtepunt uit het rijke oeuvre van Federico Fellini. De regisseur weet door zijn kernmerkende stijl en de prachtige muziek van Nino Rota de film van alledaags realisme tot bijna op het niveau van een sprookje te verheffen. La Strada werd terecht bekroond met een Oscar.

Info
Iedere woensdagmiddag in maart, april en mei bent u ook van harte welkom bij nog meer nostalgische films.
Presentatie: Lenie Peetoom
Aanvang 14.00 uur. Toegang 3 euro.
Reserveren is gewenst: reserveren@pletterij.nl