Piano Etudes: visuele en muzikale reis in 20 vertellingen

0

Op donderdag 4 februari om 20:30 uur is de muziektheatervoorstelling Piano Etudes te zien in de Toneelschuur in Haarlem. De voorstelling voert je mee op een reis vol romantische, speelse en droevige avonturen en subtiele vergezichten met live pianoklanken. Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.toneelschuur.nl en te koop aan de kassa.

De actrices Mariken Bijnen en Ilke Turpijn en de pianisten Tomasz Górny en Magdalena Golebiowska brengen 20 vertellingen tot leven op het podium met live pianomuziek, van Scarlatti tot Ernest Bloch, van Fazil Say tot Agnes Obel. De scènes zijn gebaseerd op korte vertellingen van de Amsterdamse kunstenaar Leo Divendal. Beeldend werk van internationale kunstenaars maken deze bijzondere etudes van spel-woord-muziek-beeld tot een rijk gelaagde ervaring.

Piano in de hoofdrol
Vertellingen over het einde van de nacht, een jazzcafé in Parijs, een veerboot over de Bosporus, de zwoele bar op een dakterras in São Paulo.

In en tussen de vertellingen spelen korte pianocomposities en improvisaties een inspirerende rol. Naast uitgesproken klassieke en moderne klassieke werken van over de hele wereld, zoals van Schubert, Mompou, Satie, Bartok, Chopin, Scarlatti, Ernest Bloch, Arvo Pärt, Fazil Say & Komitas worden hedendaagse composities van John Cage, Almeida Prado, Agnes Obel, Chilly Gonzales en nieuwe composities van Tomasz Górny en Cees Thissen uitgevoerd.

Beelden van de hand van veertig internationale Europese en Braziliaanse kunstenaars, geïnspireerd op de etudes, spelen mee in de scenes. Het wisselende perspectief tussen verhalen, muziek en beeldende kunst zet de toeschouwers voortdurend op het verkeerde been.

Toneelschuur Haarlem
Kom naar Piano Etudes op donderdag 4 februari om 20.00 uur. Leeftijd 15+. Toegang: 1 Vrienden €15,50 / CJP/Studenten €13,50 / Normale prijs €17,50. Voor info en reserveringen: www.toneelschuur.nl of www.pianoetudes.nl.

Partners
Piano Etudes komt tot stand mede dankzij financiële bijdrage van Fonds21, Amsterdams Fonds voor de kunst, VSB fonds en J.C. Ruygrokstichting en via crowdfunding. Ook in Brazilië en Frankrijk worden onafhankelijke producties voorbereid. Piano Etudes is een productie van Stichting De Vierde Wand, artistiek leider Leo Divendal. Voor informatie over de voorstelling en de blogs van Leo Divendal, ga naar www.pianoetudes.nl.

Advertentie