Opening eerste PWN binnentappunt bij Stayokay Haarlem

0

Op vrijdag 26 februari aanstaande draagt Joke Cuperus, directeur PWN, het 1e PWN binnentappunt over aan Stayokay Haarlem waarna Falco Bloemendal, Hostelmanager Stayokay Haarlem, de eerste gevulde Dopper aan Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid gemeente Haarlem, schenkt.

Met de binnentappunten wil PWN kraanwater aantrekkelijker te maken. Leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp hebben het ontwerp van het PWN binnentappunt bedacht.

Deels vervaardigd door gebruik te maken van het innovatieve 3D-printing. Dit model is als uitgangspunt genomen voor het daadwerkelijke ontwerp van het ontwerpbureau van PWN. Het binnentappunt van PWN bevindt zich momenteel nog in een pilotfase. Wanneer het gebruik op enkele locaties succesvol is, zal het binnentappunt vaker door PWN worden ingezet.

Stayokay Haarlem, winnaar van de “Groene Mug” bokaal in 2015, is een samenwerking aangegaan met PWN en Dopper om het aantal wegwerpflesje te verminderen en om aandacht te vragen voor kraanwater.

Stayokay Haarlem verkoopt op dit moment ca 10.000 wegwerp waterflesjes per jaar en hier is een behoorlijke slag te slaan. Stayokay Haarlem is een van de eerste locaties waar een PWN tappunt voor binnen wordt geplaatst. Dit is het zusje van het succesvolle PWN drinkwatertappunt voor buiten.

Kraanwater in Nederland is duurzaam en van topkwaliteit. Het behoort zelfs tot het beste van Europa. Met een PWN Binnentappunt wordt het drinken van kraanwater voor iedereen nog toegankelijker. Daarnaast is het niet alleen een bijdrage aan een schoner milieu, maar wordt er ook een gezond alternatief geboden.

Het Haarlemse bedrijf Dopper levert Stayokay nu herbruikbare design waterflessen waarmee het kraanwater getapt kan worden. De Dopper is de ideale fles voor kraanwater: duurzaam, handig en stijlvol. Merijn Everaarts, directeur Dopper, is ook bij de opening aanwezig en doneert de eerste te vullen Doppers.

Advertentie