Pletterij krijgt subsidie Cultuurstimuleringsfonds Haarlem voor Concertserie Musica Globalista

0

In aansluiting op het landelijke Fonds voor de Podiumkunsten heeft ook het Haarlems Cultuur Stimuleringsfonds besloten een subsidie toe te kennen aan de concertserie Musica Globalista van de Pletterij.

Het Fonds Podiumkunsten oordeelt zeer positief over Musica Globalista van de Pletterij:
Zij (de commissie) constateert dat er sprake is van een geloofwaardige en consistente programmering, waarbinnen de serie Musica Globalista een belangrijke rol speelt. Het podium heeft in de ogen van de commissie een stevige positie verworven als het alternatieve muziekpodium in de regio Haarlem. … de commissie vindt dat de Pletterij een overtuigende positie inneemt in Haarlem.

Musica Globalista is een concertreeks waarin plaats is voor spannende, onderzoekende en vernieuwende muziek. Wereldmuziek, hedendaagse gecomponeerde muziek, impro en singer- songwriter zijn termen die van toepassing zijn op Musica Globalista. Vrijwel iedere week staat er (minstens) een optreden gepland. Om een breder publiek te bereiken wordt de concertserie samen met de Philharmonie gepresenteerd.

Advertentie