Oud-leerlingen trouwen op middelbare school

0

Op vrijdag 6 mei zullen twee oud-leerlingen van het Sancta Maria in het huwelijk treden op hun vroegere middelbare school. Sebastiaan van Waardenberg en Sylvia Keur hebben 15 jaar geleden allebei op het Sancta Maria gezeten en hebben elkaar ook op deze school ontmoet.

De periode dat we op het Sancta hebben gezeten, is voor ons beide een hele mooie tijd geweest. Waar we naast elkaar, ook veel vrienden en goeie herinneringen aan over hebben gehouden.” “Het is raar om nu door die schoolgangen te lopen en al die brugklassers te zien zitten en je voor te stellen dat zij over 15 jaar op dezelfde plek kunnen staan, op het punt om te gaan trouwen of net zoals wij met een klein kindje”.

Een locatie vinden om te trouwen was nog niet makkelijk voor het stel. Sylvia Keur vertelt: “We hebben ruim honderd feestlocaties benaderd. We hadden niet eens echt veel wensen: we wilden een bandje kunnen laten spelen (ook van een ex-leerling) en zelf voor het drinken kunnen zorgen. Maar nergens was deze combinatie mogelijk. Tot een vriendin suggereerde om een mail te sturen naar onze oude school, het Sancta Maria. En toen die suggestie eenmaal opkwam, was dat toch wel wat we het allerliefste wilden. Het is voor ons echt de plek waar het allemaal begon”.

Het Sancta Maria heeft nog niet eerder hun aula verhuurd voor een huwelijk, maar wilde graag meewerken vanwege het enthousiasme van het bruidspaar. “Je trouwt alleen op een plek waar je mooie herinneringen aan hebt”, zegt Els Spee trots (Manager Gebouw & Beheer Sancta Maria).

Sebastiaan van Waardenberg: “Het Sancta wil alles voor ons mogelijk maken. We mogen gebruik maken van de aanwezige tafels, stoelen, koeling, noem maar op. Voor ons was het duidelijk: we hebben niet voor niets zoveel locaties moeten mailen. De aula van het Sancta Maria was voor ons voorbestemd. Het is niet alleen onze feestlocatie geworden, maar daarnaast heeft de gemeente Haarlem de aula van het Sancta toegewezen als eenmalige trouwlocatie. En het leuke is, dat veel van onze vrienden en familieleden eveneens op het Sancta Maria hebben gezeten. Ook zij zijn heel enthousiast om de school weer terug te zien. Ondanks de grote verbouwing is de sfeer nog steeds precies als vroeger: warmte, gezelligheid, samenhorigheid en de vrijheid om jezelf te zijn. Wij zijn echt heel blij dat we hier mogen trouwen!”