Stichting Ananas ontvangt 5000 euro van het Oranje Fonds

0

Onder begeleiding van Stichting Ananas was De Buurtcamping in het Nelson Mandelapark vorig weekend een groot succes. De Buurtcamping Nelson Mandelapark is mede tot stand gekomen door de financiële bijdrage van 5000 euro van het Oranje Fonds.

Het park werd getransformeerd tot klein gezellig kampeerdorp waar bewoners uit de buurt samen genoten van activiteiten, gezamenlijk barbecueden en de kampeerders spullen konden lenen bij ‘tante leen’.

In 2013 startte De Buurtcamping in het Oosterpark in Amsterdam, inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een event voor heel Nederland. Dit jaar was het voor het eerst ook in Haarlem. Dit bleek een enorm succes: er was een gemoedelijke en fijne sfeer waarbij een echt vakantiegevoel heerste. Stichting Ananas heeft veel steun gekregen van vrijwilligers, buurtbewoners, de gemeente en verschillende kleine en grote organisaties, bedrijven en fondsen waaronder het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)