Spaarndamse Kunstmarkten

0

Markten dit jaar weer drukbezocht

De Spaarndamse kunstmarkten worden dit jaar weer goed bezocht. Aanstaande zaterdag 30 juli is er weer een kans om te genieten van de grote variatie in het aangeboden werk, naast de muziek op de markt en in de Oude kerk. De terrassen langs het water bieden een plek voor eten en drinken tegen een historisch decor en in het water van de Kolksluis varen scheepjes voorbij.

Op de markt zelf is er een grote verscheidenheid in het aangeboden werk: schilderijen, sieraden, glaskunst, keramiek, textiele vormen, leer, houtdraaiwerk en bronzen beelden. Van figuratief tot abstract probeert het de bezoeker te verleiden een plekje in hun huizen te winnen.

Op de markt spelen de hele dag regelmatig Linda en Arjan, ze vormen samen het muzikale duo Lin&Ar. Zij spelen Engelstalige, romantische en sfeervolle luisterliedjes. Luisteraars herkennen Ierse invloeden (Mary Black en Enya). In de Oude kerk zingt om 14:00 Grace Darling in het driekwartiersconcert, een enthousiaste groep zangers van shanty’s en seasongs. Zij zijn vaker geweest en dat beviel zo goed dat ze terug zijn.

De historische werkgroep Spaarndam is van de partij op de markt, met interessante informatie over het oude palingdorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk de kunstmarktconcerten in de Oude kerk, maar ook een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op enige afstand.

De verdere data in 2016 zijn de zaterdagen 6 en 13 augustus.

Meer informatie op:
www.marselje.nl/kunstmarkten
www.facebook.com/kunstmarktspaarndam/