Johanna KinderFonds sponsort met € 25.000,- Heliolympics

0

Gigantische steun voor organiseren sportevenement

Op 6 september overhandigde het Johanna KinderFonds aan Heliomare een cheque ter waarde van € 25.000,- voor het organiseren van de Heliolympics. Leerlingen van Heliomare Onderwijs hesen de vlag, waarna Patricia Esveld (voorzitter Raad van Bestuur van Heliomare) de cheque in ontvangst nam van Ellen Hanselaar, directeur van het Johanna KinderFonds. Heliomare is bijzonder dankbaar voor de royale steun, daarmee is de organisatie van het gratis sportevenement voor mensen met een beperking, een feit.

Ellen Hanselaar: “Het Johanna KinderFonds steunt projecten en wetenschappelijk onderzoek van organisaties die bijdragen aan de zelfstandigheid en autonomie van kinderen met een lichamelijke handicap. Tijdens de Heliolympics gaan meer dan 1000 kinderen met een beperking een sportieve uitdaging aan. Zij ontdekken nieuwe mogelijkheden en verleggen grenzen. Dit past precies bij onze doelstelling.

Steun
Naast de steun van verschillende Nederlandse (paralympische) sporthelden, sponsoren en ambassadeurs, waaronder Gerard Kemkers en Peter Heerschop, is Heliomare bijzonder vereerd met de steun van het Johanna Kinderfonds. Al sinds 1900 zet het Johanna KinderFonds zich in voor kinderen met een lichamelijke handicap. Het Fonds ondersteunt projecten en wetenschappelijk onderzoek van organisaties die bijdragen aan de ontwikkeling van deze kinderen. Zij doen dit in samenspraak met organisaties die zich inzetten voor deze groep kinderen en hun vertegenwoordigers. Een zorgvuldig beoordeling van de projecten staat bij het Fonds voorop.

Samen een gouden belevenis
De Heliolympics vindt plaats op diverse locaties in Noord-Holland van 22 september tot en met 6 oktober. Het evenement staat in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Met de steun van het Johanna KinderFonds kunnen diverse onderdelen van de Heliolympics gefinancierd worden.

Deelnemen
Iedereen met een beperking kan gratis deelnemen aan een of meerdere activiteiten tijden de Heliolympics. Voor meer informatie en inschrijven: www.heliolympics.nl.

Over Heliomare
De Heliolympics is een initiatief van Heliomare. Heliomare is een organisatie die professionele aandacht geeft aan mensen met een beperking op diverse locaties in Noord-Holland. De organisatie ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij wonen, arbeidsintegratie, onderwijs, dagbesteding, revalidatie en sport.