Natuurwerkdag in Thijsse’s Hof

0

Help Thijsse’s Hof tijdens de landelijke Natuurwerkdag! Werk een dagje met ons mee op zaterdag 5 november.

Hovenier Roland Brakel vertelt: “Thijsse’s Hof is een kleinschalig park aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het park is een Rijksmonument. Bij het onderhoud van het park streven we naar het behoud van de stijlkenmerken van de Engelse landschapsstijl. De verticale maat (de hoogte van de bomen) begint uit de pas te lopen met de horizontale maat (het padenpatroon en de oppervlakten van de open ruimten). Daarom zijn enkele eiken gekapt. We zouden je hulp willen vragen bij het opruimen van hout dat bij zaagwerkzaamheden is vrijgekomen.

Aan het eind van de middag ontvang je een rondleiding. Dan besteden we ook aandacht aan het doel en resultaat van de werkzaamheden. Trek stevige schoenen aan en kleding die vies mag worden. Koffie, thee en lunch worden verzorgd. Bij speciale dieetwensen graag zelf eten en/of drinken meenemen.

Het programma begint om 9:30 uur en eindigt om 15:00 uur. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen en deelname is gratis. Er is ruimte voor 12 deelnemers.

Wat stookhout meenemen? Dat kan! U kunt parkeren in het gedeelte van de Mollaan bij de Bloemendaalse Schoolvereniging.” Afvalzorg verzorgt het afvoeren en de recycling van het groen. Thijsse’s Hof ligt aan de Mollaan 4 in Bloemendaal. Meer informatie en inschrijven via http://bit.ly/natuurth16 of bel met Sander Hartveld: 06-41388454