Extra voorstelling Ja Zuster Nee Zuster

0

De serie van zes voorstellingen Ja Zuster Nee Zuster door Theatergroep Eglentier waren zo snel uitverkocht, dat besloten is een extra matinee in te plannen op zondagmiddag 29 januari 14.30 uur. Die middag is er nog voldoende plek om mee te zingen met zuster Klivia en haar gevolg in het Haarlemmerhout Theater.

Het legendarische meesterwerk van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink wordt door Theatergroep Eglentier gespeeld en muzikaal begeleid door het Ampzing Genootschap in het Haarlemmerhout Theater.

Liedjes worden nog steeds gezongen
Wie kent de liedjes niet? ‘Niet met de deuren slaan’, ‘Mijn opa’ en ‘In een rijtuigie’. Menigeen kent de liedjes uit de televisieserie die de VARA tussen 1966 en 1968 uitzond. De 20 afleveringen werden geschreven door Annie M.G. Schmidt, die voor de liedjes samenwerkte met Harry Bannink. Hetty Blok, Piet Hendriks en Leen Jongewaard speelden de belangrijkste rollen toentertijd. Nu, vijftig jaar later, worden de liedjes nog steeds door jong en oud gezongen. “En dat is ook de bedoeling: het publiek mag tijdens de voorstelling naar hartenlust meezingen”, hoopt Eglentier-woordvoerder Hans Goes. “We maken er een feest van herkenning van.”

Zuster Klivia op straat gezet?
Hoe ging het verhaal ook alweer? In het rusthuis van zuster Klivia is het een dolle boel. De ingenieur heeft een nieuwe uitvinding gedaan, waar de hele buurt van wakker schrikt. Buurman Boordevol, de eigenaar van het pand, is het nu echt zat. Hij wil zuster Klivia en haar bewoners het huis uit krijgen en probeert dat met allerlei smerige trucjes. Bijvoorbeeld door mevrouw de Kneu in te schakelen als spion. Zou het hem lukken of blijft het rusthuis toch open? Gelukkig is er Gerrit, die probeert te helpen. Of nou ja, helpen…

Voor Ja Zuster Nee Zuster’ zijn nog kaarten te koop voor de zondagmatinee op 29 januari. De overige data zijn uitverkocht. Plaats: het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17, Haarlem. Aanvang 20.15 uur. Regie: Rick Dros. Spel en zang: Theatergroep Eglentier. Muzikale begeleiding: Ampzing Genootschap. Kaarten via www.eglentier.nl.