Fluister presenteert Piano Cloud Live in de Pletterij

0

Op zaterdag 18 februari om 20.30 uur presenteert Fluister, in samenwerking met het Zweedse 1631 label en de Pletterij, PIANO CLOUD LIVE. Twee geweldige pianisten, Bruno Sanfilippo uit Argentinië en Lorenzo Masotto uit Italië, verkennen ieder op eigen manier de grenzen van klassieke, lichte en popmuziek.

Fluister is een initiatief voor intense luistermuziek dat live optredens organiseert, alsmede een netwerk voor experimentele elektronische muziek. Het Zweedse neo-klassieke 1631-recordings label brengt sinds 2015 een gestage stroom van digitale- en fysieke releases uit. Hun PIANO CLOUD is een serie hedendaagse pianocomposities.

De Argentijnse klassiek geschoolde muzikant en componist Bruno Sanfilippo verkent de grenzen tussen eigentijdse, klassieke en elektro-akoestische pianomuziek. Hij maakt daarvoor graag gebruik van prepared piano, waarbij de klankkleur van de piano licht of ingrijpend wordt veranderd door objecten onder de snaren en hamers te plaatsen. De kracht van deze componist ligt bij zijn dromerige, melancholische en licht romantische composities.

Lorenzo Masotto is een Italiaanse componist en pianist uit Verona. Deze aan het conservatorium geschoolde artiest houdt ervan om de emotie en het experiment op te zoeken. Hij brengt verrassende nuances aan en voegt ongebruikelijke rock- en jazzelementen toe aan zijn muziek. Er zijn weinig klassiek geschoolde artiesten die zo buiten de geïndoctrineerde paden weten te treden als Masotto.

Info
Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 10,00 / onder 25 jaar € 7,50

Advertentie