Werkgevers ontmoeten werknemers bij Meet&Greet in het stadion van Telstar

0

Steeds meer bedrijven in Zuid-Kennemerland en IJmond bieden mensen met arbeidsbeperking kans

Een steeds groter aantal bedrijven in de regio Zuid-Kennemerland en IJmond kiest voor mensen met een arbeidsbeperking en dus voor sociaal ondernemen. Op de Dag van de Duizend Voorbeelden, 16 februari 2017, kunnen bedrijven kennis maken met die enthousiaste werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens wisselen ondernemers tijdens deze Meet&Greet in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid ervaringen uit hoe deze groep werknemers succesvol kan worden ingezet.

De Dag van de Duizend Voorbeelden is een landelijk initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om ondernemers te informeren over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties, heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Elke arbeidsregio ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Meet&Greet
Werkgevers die kennis willen maken met werknemers met een arbeidsbeperking zijn van harte uitgenodigd op donderdagmiddag 16 februari van 14.30 tot 17.00 uur in het Rabobank IJmond stadion van Telstar in Velsen-Zuid. Onbeperkt aan de Slag organiseert hier een Meet&Greet voor werkgevers en werknemers. Doel is om werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking op een informele wijze kennis met elkaar te laten maken. Ook kunnen bedrijven onderling deze middag hun ervaring en enthousiasme op het gebied van sociaal ondernemen delen. Bekende grote werkgevers zoals ING en Tata Steel zijn deze middag aanwezig maar ook diverse kleinere bedrijven uit de regio die sociaal ondernemen zullen deze middag kennismaken met potentiële nieuwe werknemers.

Onbeperkt aan de Slag
Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers om de arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking toegankelijk en transparant te maken. De basis is een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun werkaanbod kunnen presenteren. Naast digitale contacten organiseert Onbeperkt aan de Slag samen met werkgevers Meet&Greets. Deze succesvolle bijeenkomsten leveren tientallen matches op tussen werkgevers en enthousiaste werknemers met een arbeidsbeperking.