Boekenweeklezing met Sonja Barend en Paul Witteman

0

Ik kom nooit meer terug

De Boekenweek (25 maart tot 2 april) is een week waarin het Nederlandse boek centraal staat. Op uitnodiging van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Athenaeum Boekhandel Haarlem gaat Sonja Barend op 28 maart (aanvang 20:00 uur) in gesprek met Paul Witteman over haar indringende memoires, haar recent verschenen boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’. Daarbij probeert ze inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald.

De avond vindt plaats in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32). De toegangsprijs bedraagt € 10,- incl. drankje. Reserveer online je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel, Gedempte Oude Gracht 70, Haarlem.

Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op”: wie herinnert zich deze slotzin van Sonja Barend niet? Meer dan veertig jaar lang was zij een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. Achter de elegante en intelligente verschijning van deze Koningin van de Talkshow gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil. In haar boek Je ziet mij nooit meer terug zoekt zij naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. Je ziet mij nooit meer terug is een intiem en ontroerend document.

Voorprogramma
Omdat de avond in de Boekenweek plaatsvindt is er een speciaal voorprogramma. De eerste Haarlemse stadsschrijver L.H. Wiener schrijft een aan het Boekenweekthema ‘Verboden vruchten’ gerelateerd Haarlems verhaal met de titel De meisjes van 6 gym alpha. Het verhaal wordt geïllustreerd door stadstekenaar Paul van der Steen. De Hof van Jan maakt er een mooi boekje van, met de hand gezet uit loden letters, ongeveer zoals het door Lourens Janszoon Coster en zijn tijdgenoten ook gedaan werd. Het boek zal deze avond worden gepresenteerd en uiteraard leest Lodewijk Wiener voor.

Daarnaast zal de winnaar van de Boekenweek schrijfwedstrijd, georganiseerd door het Haarlems Dagblad in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, deze avond het winnende verhaal voordragen.

Info
Dinsdag 28 maart |20:00 – 22:15 uur | € 10,-inclusief drankje
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 in Haarlem

Advertentie