Week van de Klassieken – Interview met Willemijn van Dijk

0

14 maart, vanaf 19.30 uur bij Athenaeum Haarlem, vertelt Willemijn van Dijk over haar nieuwe boek De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk. Jacques Koppenol gaat in gesprek met Willemijn van Dijk over deze bijzondere keizer.

Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig en meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Drieëntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Willemijn van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.

Jacques Koppenol gaat in gesprek met Willemijn van Dijk over deze bijzondere keizer. U bent van harte welkom!

Willemijn van Dijk (1984) is oudhistoricus en schrijfster. Daarnaast schoolde ze zich in de Italiaanse taal en literatuur. Na haar studie werkte ze een aantal jaar als adjunct-hoofdredacteur van ‘De smaak van Italië’; in 2012 begon ze ‘Orpheus kijkt om’, een blog over Rome en de oudheid. Eerder verscheen van haar het alom geprezen Via Roma, een sprankelende reisgids over Rome.

Jacques Koppenol is classicus en werkzaam aan het Kennemer Lyceum te Overveen. Daarnaast is hij verbonden aan de Haarlemse afdeling van het Nederlands Klassiek Verbond.

Info
Datum: 14 maart 2017
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Athenaeum Boekhandel Haarlem, Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem
Entree: € 5,00. Graag aanmelden door een mail te sturen naar haarlem@athenaeum.nl of in de winkel.
Meer info op www.weekvandeklassieken.nl

Advertentie