Studio Onvervalst presenteert zeefdrukshow in de Vishal

0

Van 28 januari tot en met 26 februari 2017 is in de Vishal de tentoonstelling REGENERATE #2, A WAY OF SCREEN PRINTING te zien. Studio Onvervalst heeft, onder leiding van gastcurator Vincent Uilenbroek, zeventien toonaangevende kunstenaars uitgedaagd werk te vervaardigen door middel van zeefdruktechniek. Het resultaat is een tentoonstelling met een zeldzame diversiteit aan zeer beperkte edities en unica’s met zeefdruk als verbindende factor. Officiële opening op zondag 29 januari om 16.00 uur.

In de jaren zeventig kende de zeefdruktechniek bij veel kunstenaars een ongekende populariteit. Door verzadiging in de markt is de vraag naar grafiek en met name zeefdruk daarna afgenomen en daarmee de toepassing van de techniek. Zonde, omdat het veel meer mogelijkheden biedt dan alleen het reproduceren van bestaand werk: het staat een compleet eigen beeldtaal toe. Door zeefdruk te combineren met andere technieken, zoals schilderen en tekenen of met objecten of installaties ontstaan verrassende nieuwe synergiën.

Met werk van: Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Koen Delaere, Tijl Orlando Frijns, Lieven Hendriks, Gijs van Lith, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Martijn Schuppers, Esther Tielemans, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Vincent Uilenbroek, Jan Maarten Voskuil en Coen Vunderink.

Studio Onvervalst
Studio Onvervalst – een initiatief van beeldend kunstenaar Vincent Uilenbroek – wil hedendaagse kunst toegankelijk maken via de zeefdruktechniek. Gerenommeerde kunstenaars worden uitgedaagd hun visie te vertalen naar grafisch werk, met als resultaat originele gelimiteerde edities en unica’s.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)