Leerlingen voor 1 dag de baas in Spaarne Gasthuis

0

Op donderdag 26 januari nemen 2 leerlingen van basisschool Basisschool de Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen.

Ruim 200 kinderen uit het hele land doen mee aan dit initiatief en zijn voor 1 dag baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur van verschillende organisaties. Met deze ‘super Bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende organisaties kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkeloosheid en weinig rolmodellen, laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen.

Bedenk een gezonde snack
De opdracht die de leerlingen krijgen Als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis is om twee gezonde en lekkere snacks te bedenken en te bereiden. Goede voeding hoort bij een optimale behandeling. Want voeding heeft invloed op gezondheid. “Voor jong en oud is gezonde voeding van belang bij het voorkomen en herstellen van ziekte”, vertelt Yves Mulder, kok in het Spaarne Gasthuis. Hij zal de kinderen begeleiden en helpen in de ziekenhuiskeuken. Na het bereiden van de gezonde snacks worden deze gepresenteerd aan de raad van bestuur en wordt de dag afgesloten door de bazen van morgen en de bazen van vandaag met een gezamenlijke lunch.

Inspiratie voor kinderen met talent
In Nederland leven ruim 500.000 jongeren onder de armoedegrens. Dat is 1 op de 9 kinderen. Vaak groeien zij op in wijken met veel werkeloosheid en laagopgeleiden. Daardoor hebben zij weinig rolmodellen of voorbeelden van wat hun mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. “JINC Baas van Morgen is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die ze van huis uit niet kennen”, aldus Daniel Roos, directeur JINC. “Ieder kind verdient een eerlijke kans. Daarom leren we ze wat te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. JINC Baas van Morgen is een inspirerende ervaring die kinderen met talent een extra steun in de rug geeft.

Conferentie JINC Baas van Morgen
Aan het einde van de dag verzamelen de bazen en kinderen zich in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Almere. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze de dag af met elkaar met een blik op de toekomst.