Debat in de Pletterij: De toekomst van de Koepel

0

Haarlem krijgt een Universiteit in de voormalige gevangenis De Koepel! Het besluit is inmiddels genomen en de speciaal hiervoor in het leven geroepen stichting Panopticon mag met een University College het plan vorm gaan geven. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast, de wijk rond de Koepel is sterk voorstander van de komst van deze nieuwe, particuliere onderwijsinstelling. Maar er zijn nog veel onzekerheden. Over financiën, ontwikkeling van het gebouw, te ontwikkelen particuliere deelprojecten, omvang van het onderwijs etcetera.

Reden om de initiatiefnemers van dit grootschalige project in het Debatcafé aan het woord te laten. Op woensdag 22 maart komt voorzitter Jacqueline van de Sande van stichting Panopticon uitleggen hoe de planontwikkeling verder gaat, waarom dit besluit goed is voor de stad Haarlem en of er nog factoren zijn, die de plannen kunnen verijdelen. Indien mogelijk komt ook bestuursvoorzitter Hans Adriaansens van University College uit de doeken doen wat zijn onderwijsinstelling zo bijzonder maakt.

Onduidelijk is nog steeds, waarom een meerderheid van de Haarlemse gemeenteraad tegen dit plan is. Gemeenteraadsleden zijn gevraagd om aanwezig te zijn en de bezwaren van de volksvertegenwoordigers toe te lichten. Hendrikje van der Smagt (VVD-raadslid en tegenstander) gaat het debat aan.

Het debat over de toekomst van De Koepel begint omstreeks 21 uur. Vanaf 20 uur presenteren we drie korte onderwerpen:

  • stadsdichter Willemien Spook
  • Haarlemmer van het Jaar Raja Alouani
  • de (onzekere) toekomst van stadsstrand De Oerkap

De leiding van het Debatcafé is in handen van Annemieke Windt en Erwino Ouwerkerk.

Het Debatcafé begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 3,- /€ 1,50 onder 25 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)